A Milli'de yeni dönemin ilk sınavı

A Milli Takımımız'da yeni bir dönem başlıyor.. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez sahne alacak olan ay yıldızlılar, Slovakya ile Bursa'da karşılaşıyor..Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak ve 20.30'da başlayacak özel maçı Almanya Futbol Federa

A Milli'de yeni dönemin ilk sınavı

A Milli Takımımız'da yeni bir dönem başlıyor.. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez sahne alacak olan ay yıldızlılar, Slovakya ile Bursa'da karşılaşıyor..

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak ve 20.30'da başlayacak özel maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Thorsten Kinhöfer yönetecek. Kinhöfer'in yardımcılıklarını Detlef Scheppe ve Stefan Lupp yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Tolga Özkalfa.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez sahaya çıkacak A Milli Takımımız'ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler

Cenk Gönen (Beşiktaş), Sinan Bolat (Standard Liege), Tolga Zengin (Trabzonspor)

Defans Oyuncuları

Eren Güngör (Kayserispor), Gökhan Gönül, Serdar Kesimal (Fenerbahçe), Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen), Serdar Aziz (Bursaspor), Semih Kaya (Galatasaray)

Orta Saha Oyuncuları

Alper Potuk (Eskişehirspor), Arda Turan (Club Atletico de Madrid), Caner Erkin (Fenerbahçe), Mehmet Ekici (SV Werder Bremen), Mehmet Topal (Valencia), Necip Uysal (Beşiktaş), Nuri Şahin (Real Madrid), Olcan Adın (Trabzonspor), Olcay Şahan (1. FC Kaiserslautern), Selçuk Şahin (Galatasaray), Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği)

Hücum Oyuncuları

Tunay Torun (Hertha BSC Berlin), Umut Bulut (Toulouse), Mevlüt Erdinç (Stade Rennais), Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Burak Yılmaz (Trabzonspor)

Teknik Direktör Michal Hipp yönetimindeki Slovakya Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler

Jan Mucha (FC Everton), Dusan Pernis (Dundee United)

Defans Oyuncuları

Radoslav Zabavnik (1. FSV Mainz), Peter Pekarik (Kayserispor), Martin Skrtel (FC Liverpool), Kornel Salata (FK Rostov), Tomas Hubocan (Zenit St. Petersburg), Marek Cech (Trabzonspor)

Orta Saha Oyuncuları

Juraj Kucka (FC Rostov), Kamil Kopunek (Slovan Bratislava), Robert Jez (Polonia Warsaw), Michal Breznanik (Slovan Liberec), Marek Hamsik (SSC Napoli), Vladimir Weiss (Espanyol), Miroslav Stoch (Fenerbahçe)

Hücum Oyuncuları

Stanislav Sestak (Bursaspor), Marek Bakos (Viktoria Plzen), Filip Holosko (Beşiktaş

A Milli Takım 489. maçına çıkıyor

A Milli Takımımız, Slovakya ile oynayacağı karşılaşma ile birlikte birlikte 489. karşılaşmasına çıkacak.

Millilerimiz, 259'i resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 488 maçta, 175 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 197 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 629 gol atarken, kalesinde ise 730 gol gördü.

 

Slovakya ile 6. randevu

 

A Millilerimiz, Slovakya ile ise tarihindeki 6. maçına çıkacak. Millilerimiz şimdiye kadar oynanan 4'ü resmi, 1'i özel 5 maçtan 4'nü kazanırken, 1 karşılaşma da berabere kaldı. Ay yıldızlı ekibimiz bu karşılaşmalarda attığı 7 gole karşılık kalesinde 1 gol gördü.

 

Tarih/saat Ev sahibi takım Misafir takım Organizasyon

20.05.2008          Türkiye 1-0 Slovakya Özel maç

07.06.2003          Slovakya 0-1 Türkiye Avrupa Şampiyonası 2004 Grup Eleme

07.09.2002          Türkiye 3-0 Slovakya Avrupa Şampiyonası 2004 Grup Eleme

01.09.2001          Slovakya 0-1 Türkiye Dünya Şampiyonası 2002 Grup Eleme

24.03.2001          Türkiye 1-1 Slovakya Dünya Şampiyonası 2002 Grup Eleme

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler