A. Fenerbahçe küme düştü!

Geçtiğimiz Pazar günü tüm dünya gündemine oturan Futbolda şike soruşturmasında Fenerbahçe başrolleri oynuyor. Ve sporda şiddet yasasına göre de şike yapan kulübün küme düşmesi söz konusu iken akıllara 6 Temmuz 2001 Avusturya’da Türkler tarafından kurulan

A. Fenerbahçe küme düştü!

Geçtiğimiz Pazar günü tüm dünya gündemine oturan Futbolda şike soruşturmasında Fenerbahçe başrolleri oynuyor. Ve sporda şiddet yasasına göre de şike yapan kulübün küme düşmesi söz konusu iken akıllara 6 Temmuz 2001 Avusturya’da Türkler tarafından kurulan Fenerbahçe takımın küme düşmesi geldi.

O KÜME DÜŞME OLAYINI HATIRLAYALIM, YİNE TARİH TEKERRÜR EDECEK Mİ?

Fenerbahçe’nin Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1'inci Amatör Küme A Grubu'nda şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdüren Fenerbahçe Wien takımı, rakibini 34-0 yendi, ama kümeden düştü. Çünkü rakibi Mautner takımı da son maçından 48-0 galip ayrıldı. Sonunda Viyana Futbol Federasyonu, biri Türk, 4 takımı ligden ihraç etti.

Avusturya'daki Türklerin kurduğu Fenerbahçe Wien takımı, Wolfersberg ve Mautner ile son haftaya kadar kıyasaya şampiyonluk mücadelesi verdi. Son haftaya girildiğinde Fenerbahçe Wien, lider Wolfersberg'in üç puan gerisinde ve Mautner takımı ile eşit puanda bulunuyordu. Fenerbahçe Wien ile Mautner, şampiyonluk hesabı yapıyordu. Çünkü Lider Wolfersberg, ligde 4'ücnü durumda bulunan takımla deplasmanda oynayacaktı.

MÜTHİŞ İKİNCİ YARI

Ancak Fenerbahçe Wien'in averajı, Avusturya takımına nazaran -7 daha kötüydü. Fenerbahçe Wien, Triester'e karşı sahaya çıktı ve maç başlar başlamaz, goller arka arkaya geldi. İlk devre 16-0 kapandı. Bu sonuçla Fenerbahçe Wien, Mautner'i ve Wolfersberg'i averajla geçiyor, hatta şampiyon oluyordu. Çünkü Wolfersberg, ilk yarıyı 3-0 mağlup kapatmıştı.

Ama Mautnerli yöneticiler de, cep telefonuyla, Fenerbahçe maçındaki skoru anında öğreniyorlardı. Birinci yarının 16-0 bittiğini öğrenen Mautner takımı yöneticileri, hemen harekete geçti. Mautner takımı, ilk yarıyı sadece 4-0 önde kapatmıştı. Maç bittiğinde ise, inanılması güç iki skor ortaya çıktı. Fenerbahçe Wien, rakip takımı topu tutmuş ve maçını 34-0 kazanmıştı. Ancak Mautner takımının maç sonucu gelince herkes şaşırdı kaldı: 48-0.

İKİSİNE DE YARAMADI

Avusturya takımı rakibine ikinci yarı tam 44 gol atmış ve maçı da 48-0 kazanmıştı. Ancak hem 34 gol atan Fenerbahçe Wien'in, hem de 48 gol atan Mautner'in sevinçleri kursağında kaldı. Çünkü ilk yarıyı 3-0 yenik kapatan lider, maçtan 4-3 galip ayrılmış ve şampiyonluğu garantilemişti. Maçlarda alınan bu skorlar, gözlemcileri ve federasyonu da harekete geçirdi.

KÜMEDEN DÜŞTÜLER

Viyana Futbol Federasyonu, 1'inci Amatör Küme A Grubu'nun son hafta karşılaşmalarında Mautner takımınının rakibi Gradisce'yi 48-0 yendiği ve Fenerbahçe Wien'in de Triester takımını 34-0 mağlup ettiği için, dört takımın önümüzdeki sezon üçünçü kümede oynamasını kararlaştırdı. Futbol Federasyonu ceza nedeni olarak, 90 dakikada süren bir futbol karşılaşmasında bu kadar gol atılmasının mümkün olamayacağını gösterdi.

Fenerbahçe Wien Başkanı Erol Yasemin, Viyana Futbol Federasyonu'nun kararına kesinlikle itiraz edeceklerini belirtti. Yasemin, ‘‘Çok gol atmak ne zamandan beri ceza nedeni oldu’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor