90 milyon dolar TFF'nin kasasında

 2010 yılı Ocak ayında rekor bir bedelle aldığı Süper Lig yayın hakları ihalesi sonucu 2010-2011 futbol sezonunda; federasyon katkı bedeli ve KDV dahil 424 milyon dolar ödeyen  Digiturk, Türk Futbolu’nun ve kulüplerin başarısı için gerekli finansal desteğ

90 milyon dolar TFF'nin kasasında

 

2010 yılı Ocak ayında rekor bir bedelle aldığı Süper Lig yayın hakları ihalesi sonucu 2010-2011 futbol sezonunda; federasyon katkı bedeli ve KDV dahil 424 milyon dolar ödeyen  Digiturk, Türk Futbolu’nun ve kulüplerin başarısı için gerekli finansal desteğe büyük katkı sağlamıştır.

 

Digiturk, 2012-2013 Spor Toto Süper Lig sezonu öncesinde, yıllık ihale bedelinin ilk taksiti olan 90 milyon dolarlık ödemesini geçen hafta içinde tamamlamıştır. Yurt dışından aldığı kredi desteği ile 90 milyon doları tek kalemde Futbol Federasyonu’na ödeyen Digiturk, transfer döneminin bu en sıcak günlerinde kulüplere kaynak sağlamak adına çok büyük bir adım daha atmıştır.

 

Türk Futbolu’nun tüm kulüplerine desteğini sürdüren Digiturk, Centilmen Lig kapsamında da 8,5 milyon lirayı dağıtılmak üzere Türkiye Futbol Federasyonuna aktardı. Spor Toto Süper Ligi 2011-2012 sezonunun sonunda, en az ceza puanına sahip Gençlerbirliği 1. olurken, 2. Orduspor, 3. Kayserispor’a para ödülleri dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler