9 hafta sonun ligin en iyisi!

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta geride kalırken ligin şu ana kadar bazı değerleme ölçümlerine göre en iyi oyuncuları da belli oldu.Bu hafta Kasımpaşa'nın Trabzonspor karşısındaki performansı dikkatlerden kaçmadı. Paşa aldığı galibiyetle ligde yükselişine

9 hafta sonun ligin en iyisi!

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta geride kalırken ligin şu ana kadar bazı değerleme ölçümlerine göre en iyi oyuncuları da belli oldu.

Bu hafta Kasımpaşa'nın Trabzonspor karşısındaki performansı dikkatlerden kaçmadı. Paşa aldığı galibiyetle ligde yükselişine devam eden lider Fenerbahçe'nin arkasında ikinciliğe yükseldi.

Bilgisayar üzerinden oyuncuların oynadığı dakika, isabetli pas/isabetsiz pas, kazandığı top/kaybettiği top gibi oldukça uzun maddelerden oluşan ve mevkilerine göre oyunculara performans başına vererek oluşturduğu performans listesine göre 9 haftalık süreç içinde en iyi performans gösteren oyuncuların listesi futbolseverler arasında tartışma da yarattı.

1- Aatif Chahechouhe (Sivasspor) (1638)

2- Dirk Kuyt (Fenerbahçe) (1616)

3- Julien Escude (Beşiktaş) (1450)

4- Hugo Almeida (Beşiktaş) (1400)

5- Moussa Sow (Fenerbahçe) (1357)

6- Oumar Niasse (Akhisar BLD) (1335)

7- Didier Drogba (Galatasaray) (1294)

8- Oscar Scarione (Kasımpaşa) (1239)

9- Ryan Babel (Kasımpaşa) (1226)

10- Bruno Mezenga (Akhisar BLD) (1221)

Aynı verilere göre ligin en iyi performans gösteren kalecisi Sivasspor'un file bekçisi Korcan Çelikay olurken, en iyi savunmacı yine aynı takımdan Cicinho oldu. Orta sahada yine Sivassporlu Aatif Chahechouhe takımına katkı sağlayarak 9 haftalık periyotta en iyi orta saha gözükürken, forvette Akhisar Belediye'den Bruno Mezenga zirvede yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler