7 yıl önce 7 yıl sonra!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve adamlarına yönelik 2004’de yapılan Kelebek operasyonunda, Türkiye liglerindeki şike organizasyonun izleri ilk kez ortaya çıkmıştı. 7 yıl sonra yapılan operasyonda da Kelebek’in izleri görüldü. Sedat Peker’in kayın

7 yıl önce 7 yıl sonra!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve adamlarına yönelik 2004’de yapılan Kelebek operasyonunda, Türkiye liglerindeki şike organizasyonun izleri ilk kez ortaya çıkmıştı. 7 yıl sonra yapılan operasyonda da Kelebek’in izleri görüldü. Sedat Peker’in kayınbiraderi Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile Peker’in manevi oğlu menajer Olgun Peker yine şike operasyonunda başroldeydi. Ancak 7 yıl içinde değişen bazı şeyler de vardı. 

Vural mağdurdu
Kelebek operasyonuyla ortaya çıkan telefon görüşmelerine göre takım içinde bazı futbolcuların şike yaptığını anladığı için teknik direktörlük görevinden istifa eden Yılmaz Vural, bugün şike yaptığı iddiasıyla arananlar listesinde. Yine o dönem Sedat Peker’le birlikte fotoğrafları çıkan, futbolcu kardeşi Gökhan Şükür’ün de samimi telefon konuşmaları mahkeme tutanaklarına yansıyan Hakan Şükür, bugün Ak Parti’den milletvekili.

Bursa düşmüştü
7 yıl önce basına da yansıyan şike iddiaları şunlardı... 2004’te oynanan Diyarbakır-Samsun maçının sonucu belirlendi. Rizespor, Akçaabat Sebat’ın kazanması için maça asılmadı. Beşiktaş, Rize’ye 1-0 yenildiği maçta yeterince mücadele etmedi.
Akçaabat Sebat ve Rizespor kümede kalırken, Bursa küme düştü. Ayrıca yine 2004’te Kuddusi Müftüoğlu’nun yönettiği ve Diyarbakırspor’un Beşiktaş’ı 3-1 yendiği maçtan sonra da birçok tartışma yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor