"7-0 bize ayrı bir güven verdi''

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Kasımpaşa maçında farklı galip gelmenin takıma ayrı bir güven ve destek verdiğini söyledi.Bordo-mavili takımın antrenmanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, Kasımpaşa maçından tarihi bir gal

"7-0 bize ayrı bir güven verdi''

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Kasımpaşa maçında farklı galip gelmenin takıma ayrı bir güven ve destek verdiğini söyledi.

Bordo-mavili takımın antrenmanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, Kasımpaşa maçından tarihi bir galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ''Lig tarihinde daha önce Adanademirspor'u 7-0 yendiğimiz bir maç vardı. Yine Şenol hoca teknik direktördü. Sayın Faruk Özak'ın başkanlık yaptığı dönemdi ve ben de yöneticiydim. Aynı sonuçla bu kez Kasımpaşa karşısında galip geldik. Galibiyet güzel bir şey.

Farklı galip gelmek mutlaka camiaya ayrı bir güven ve destek verdi'' dedi. Trabzonspor'un motive olduğu, maçı istediği, arzuladığı zaman her maçı kazanabilecek güçte olduğunu kaydeden Yener, ''Dün bunun güzel bir örneğini gördük. Geçen hafta boyunca çok iyi çalıştık. Pazar günü de Kasımpaşa karşısında bu çalışmanın sonucunu aldık.

Futbolda hiçbir şey tesadüf değildir. Bazen ufak tefek şanslar yanınızda olmayabilir ama çalıştığınızda bunun karşılığını alıyorsunuz. Çünkü önce çalışmak ama bu arada da camianın birliği, bütünlüğü ve İstanbul'da da taraftar desteği bizi çok mutlu etti'' diye konuştu.

-''HEDEF ZİRVE''-

Yener, Bursaspor ile aralarındaki puan farkını 3'e indirerek ikinci sıradaki yerlerini koruduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: ''Henüz şampiyonluktan bahsetmek için erken. Sezon başında hep dediğimiz gibi Trabzonspor'un hedefi bu yıl zirve. Trabzonspor'un puan kaybettiği Manisaspor ve Kayserispor maçlarında oynadığı futbolu bazıları kötü gibi yorumlasa da bu böyle değil. Manisaspor'a iyi bir dönemde yenilmemiz bizim için kötü olmuştu. Kayserispor karşısında aldığımız 0-0'lık sonuç bana göre Kayserispor'un ligdeki konumuna bakılırsa kötü bir sonuç değil. Bu doğal bir sonuçtu. İyi bir motivasyon sağlayabilseydik Kayserispor'u deplasman da yenebilirdik. Ama geriye bakmayacaksınız.

Farklı galibiyetten sonra Gençlerbirliği ile oynayacağımız maç çok önemli. Kasımpaşa galibiyetini unutup, iyi motive olursak Gençlerbirliği maçından da 3 puan ile ayrılacağımıza inanıyorum.'' Kasımpaşa maçında 7-0'lık skordan sonra futbolcuların rakip kaleye fazla yüklenmemelerini de değerlendiren Yener, ''Bu doğaldır. Bazen rakip takımın oyuncularına ve teknik heyetine saygı duymak lazım. Bana göre son derece etik bir davranıştı bu'' dedi. Kasımpaşa'nın sahasının kötü olmadığını kaydeden Yener, ''Rakibimiz de maçı bir çıkış maçı olarak değerlendirmişti.

Gerçekten kendi sahalarında kendi seyircileri önünde oynamak ve kazanmak istedikleri bir maçtı. Buna saygı duyuyoruz. Aslında Şenol hoca, Kasımpaşa'nın sahasına daha önceden baktı. Ufak tefek eksiklerine rağmen çok da büyük eksikleri olmadığını gördü. Saha çok da kötü değildi. Türkiye şartlarına göre iyi bir zeminde oynadık. Kasımpaşa'nın bu isteği de son derece mantıklıydı'' diye konuştu.

-''GENEL KURUL GERİ PLANDA''

- Yener, aralık ayında yapılacak olan olağan genel kurulu, yönetim kurulu olarak hep geri planda tuttuklarını belirterek, ''Biz istiyoruz ki genel kurul konuşulmasın. Trabzonspor'un oynayacağı maçlara odaklanalım ve Trabzonspor'un ligdeki bu yarışta daha iyi sonuçları nasıl alabileceği konusunda fikir üretelim. O konuda tüm camia kenetlensin, destek olsun'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler