6 isim için tahliye dilekçesi!

Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevin'de tutuklu bulunan isimlerden bazılarının avukatları tahliye dilekçesi vardı. İşte ayrıntılar...Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan kanun teklifinin TBMM'den geçmesinin ardı

6 isim için tahliye dilekçesi!

Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevin'de tutuklu bulunan isimlerden bazılarının avukatları tahliye dilekçesi vardı. İşte ayrıntılar...

Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan kanun teklifinin TBMM'den geçmesinin ardından Metris Cezaevi'nde bulunan tutuklulardan bazıları tahliye dilekçesi verdi.

Yasa henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı ve resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğü girmedi ancak 'futbolda şike soruşturması' kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları tahliye dilekçelerini vermeye başladı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen avukatlar, Mecnun Otyakmaz, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Korcan Çelikay, İlhan Ekşioğlu ve Mecnun Otyakmaz hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.

Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan kanun teklifinin TBMM'den geçmesinin ardından Metris Cezaevi'nde bulunan tutuklulardan bazıları tahliye dilekçesi verdi.

Yasa henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı ve resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğü girmedi ancak 'futbolda şike soruşturması' kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları tahliye dilekçelerini vermeye başladı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen avukatlar, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Korcan Çelikay, İlhan Ekşioğlu ve Mecnun Otyakmaz hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.

"BU AKŞAM SERBEST KALABİLİRLER"
3 Temmuz'da başlayan futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 14 Temmuz tarihinden bu yana tutuklu yargılanan Beşiktaş Teknik Direktörü

Tayfur Havutçu, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in tutukluluk halleri bu akşam saatlerinde son bulabilir.

14 Nisan'da yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'nun 8 maddesi dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde

yapılan oturumda değiştirilmişti. Kanunda yapılan en önemli değişiklik ise spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişilere 5-12 yıl arası ön görülen hapis cezasının 1-3 yıla inmesi oldu. Yapılan bu değişiklik 14 Temmuz'dan bu yana Metris Cezaevi'nde tutuklu yargılanan Havutçu, Ateş ve Adalı'nın tahliye olmaları için önemli bir etken olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tayfur Havutçu'nun avukatı Nail Gönenli bugün Havutçu'nun tahliyesi, yani tutuksuz yargılanması için şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk'e tutukluluğun kalkması için dilekçeyi verdiğini açıkladı. Avukat Nail Gönenli, savcının tutuksuz yargılama kararı vermesi halinde Havutçu'nun bu akşam saatlerinde bile tahliye olabileceğini belirtti.

Nail Gönenli ayrıca Serdal Adalı ve Ahmet Ateş'in avukatlarının da savcı Mehmet Berk'e tutuklulukların kalkması için dilekçe verdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler