5 yıl 4 ay şike cezası

Napoli Mahkemesi, İtalya Ligi Serie A ekiplerinden Juventus'un eski genel direktörü Luciano Moggi'yi Calciopoli skandalı nedeniyle başlatılan şike soruşturması kapsamında, sporda sahtekarlık suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Aldığı cezaya itir

5 yıl 4 ay şike cezası

Napoli Mahkemesi, İtalya Ligi Serie A ekiplerinden Juventus'un eski genel direktörü Luciano Moggi'yi Calciopoli skandalı nedeniyle başlatılan şike soruşturması kapsamında, sporda sahtekarlık suçundan 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Aldığı cezaya itiraz hakkı bulunan Moggi'nin İtalyan kanunlarına göre itiraz süresi sonuna dek cezaevine gönderilmeyeceği kaydedildi. Moggi daha önce İtalya Futbol Federasyonu tarafından futboldan ömür boyu men edilmişti.

Dünya futbol tarihinin en büyük skandallarından biri olarak gösterilen Calciopoli, İtalyan futbolunda deprem etkisi yaratmış, bunun sonucunda Juventus'un 2005 ve 2006 senelerinde kazandığı şampiyonluklar geri alınmıştı. Serie B'ye düşürülen Torino ekibinin, bu lige de eski puanla başlaması kararlaştırılmıştı. Öte yandan bu skandalda adı geçen diğer kulüpler AC Milan, Lazio, Fiorentina ve Reggina da lige eksi puanla başlama cezasında çarptırılmıştı.

Dava kapsamında Fiorentina'nın sahipleri Diego Della Valle ve Andrea Della Valle ile Lazio Başkanı Claudio Lotito da yargılanırken, bu kişiler 1'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldılar. Davada bazı hakemler ve hakem tayin eden kişiler de şuçlu bulunarak cezaya çarptırıldılar. Bu isimlerin de tıpkı Moggi gibi aldıkları cezalara itiraz hakları bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor