4 Büyük takım ihya olacak!

Süper Lig'de değişmesi beklenen statünün 4 büyük takıma maddi olarak büyük kaynak sağlayacağı ortaya çıktı.Şampiyonun play-off ile belirleneceği sistemde ilk 4 takım ihya olacak. Eğer F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon play-off'a kalırsa ekstra 12 derb

4 Büyük takım ihya olacak!

Süper Lig'de değişmesi beklenen statünün 4 büyük takıma maddi olarak büyük kaynak sağlayacağı ortaya çıktı.

Şampiyonun play-off ile belirleneceği sistemde ilk 4 takım ihya olacak. Eğer F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon play-off'a kalırsa ekstra 12 derbi oynanacak, 1 yılda 4 Fenerbahçe - Galatasaray derbisi olacak. Takımlar 3-5 milyon TL arasında derbi geliri eldeedecek, toplamda 50 milyon TL gelire konacak. İddaa payı, sponsorlar ile gelir daha da artacak. Anadolu takımları kalırsa 15 milyon yine garanti

Süper Lig'de yeni sezon düşünülen yeni proje kulüpleri ihya edecek. 34 haftalık maratona ayrı bir heyecan katacak ve Türkiye'de non-stop futbol dönemini getirecek proje kulüplere büyük katkılar sağlayacak.

İŞTE PROJENİN KATKILARI...

1. Öncelikle Digitürk yeni sezonda sırf kulüplere 321 milyon dolar ödeyecek. Bu kriz ortamında bu dev para kulüplere ödenmeye devam edecek. Yani kulüplerin marka değerinin düşmesine rağmen süper gelirlerinde bir kayıp olmayacak.

2. Yeni sistem ek gelir kaynakları yaratacak. Bir kere heyecanı bol geçecek Play-off maçlarında kulüpler büyük tribün ve reklam hasılatı elde edecek. Bir kere maçlar ful tribünlere oynanacak. Bilindiği gibi F.Bahçe, G.Saray gibi büyük takımlar bir maçı minimum 1.5 milyon TL'ye oynuyor. Bu rakam derbilerde 4.5-5 milyondan aşağı olmuyor.  Eğer F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzon ilk 4'e kalırsa takımlar toplam 12 derbiye çıkacak. Bu da toplam gelirin 40-50 milyon TL'yi bulması demek. Bu pay 4'e bölünecek.

3. Renksiz kupa sisteminde boş tribünlere oynayan takımlar yeni sistemle kupada dolu tribünlere oynayacak.

4. Kulüpler ekstradan 6 maç ve çarşamba maçları oynayacağı için iddaa'dan ek gelirlere ulaşacak. 34 haftada 5 milyon TL civarında pay alan büyük kulüpler için bu da ekstradan 1 milyon TL daha kazanmak demek.

5. Süper Lig takımlarının sponsor gelirleri artacak. Özellikle mayıs ayında derbi yağmuru yaşanacağı için sponsorlar kulüplere hücum edecek, doğal olarak gelirler de 2 katına çıkabilecek.

6. İlk 8'e giren takımların Avrupa Ligi hedefi olacak. Böylece ilk 10-12 takım mücadelenin son ana dek içinde yer alacak. Kimse de amaçsız kalmayacak.

7. Böylece 18 takımdan hepsinin mutlaka bir hedefi olacağı için şaibenin ismi bile gündeme gelemeyecek.

8. Tribün, reklam, sponsor ve iddaa gelirleri ile 4 Büyük takım, artı 30-40 milyon TL gibi çok ciddi gelirlere kavuşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor