325 bin Euro'luk kahraman!

Trabzon'un en ucuz maliyetli yabancı transferi olan Celustka, İtalya devi İnter'i yıktı.* Yıllık 325 bin Euro alan Çek futbolcunun bonservisi için Sparta Prag’a sadece 1 milyon Euro ödendi!* 80 milyon Euro değerindeki Trabzonspor, Celustka’nın golüyle 317

325 bin Euro'luk kahraman!

Trabzon'un en ucuz maliyetli yabancı transferi olan Celustka, İtalya devi İnter'i yıktı.

* Yıllık 325 bin Euro alan Çek futbolcunun bonservisi için Sparta Prag’a sadece 1 milyon Euro ödendi!

* 80 milyon Euro değerindeki Trabzonspor, Celustka’nın golüyle 317 milyon Euro’luk Inter’i devirdi!

* Şampiyonlar Ligi’nde kazanılan bu galibiyetle birlikte Fırtına’nın kasasına ekstra 800 bin Euro girdi!

Trabzonspor’a tarihi zaferi golü kaydeden Ondrej Celustka, Bordo-Mavili takıma sezon başında 1 milyon Euro bonservis bedeliyle Sparta Prag takımından transfer edildi. Celustka’ya ise 2011-2012 sezonu için 325 bin Euro garanti ücret, maç başı ise 2 bin 605 Euro ödeme yapılacağı açıklanmıştı.

Trabzonspor’un maliyeti en ucuz yabancı transferi olarak dikkat çeken Çek futbolcu, 2012-2013 sezonundan itibaren her yıl için 350 bin Euro garanti ücret ve 3 bin 125 Euro maç başı para alacak.

Savunmada tam anlamıyla bir ‘joker’ olan 22 yaşındaki genç futbolcu, Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk maçlarda sol bek olarak görev yaptı. Benfica maçlarında ve Athletic Bilbao karşısında sol kanadı savunan Celustka, Süper Lig’deki Manisa maçına da sol bekte başlamış, ikinci yarıda Marek Cech’in oyuna girmesiyle sağ beke geçmişti.

Aynı zamanda stoper olarak da oynayabilen Çek savunmacı, İnter önünde ise sağ kanatta sergilediği mükemmel futbolun yanı sıra, 76. dakikada takipçiliği sayesinde takımını galibiyete taşıyan golü attı ve tarih sayfalarındaki yerini ayırttı.

Celustka’nın golüyle gülen Trabzonspor’a aldığı galibiyete karşılık 800 bin Euro ödenecek. Trabzonspor, Devler Ligi’nden yaklaşık 20 milyon Euro gelir elde edecek. Trabzonspor’un Alman transfermarkt.de sitesine göre değeri 80 milyon 750.000 Euro olarak gözüküyor. Fırtına bu galibiyetle kendisinin neredeyse 4 katı daha pahalı bir takım olan Inter’i (317 milyon 200.000 Euro) devirip büyük bir başarı elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler