3 Türk Genci Dünyanın Bileğini Büktü

Katıldıkları her turnuvada Türkiye'yi gururlandıran Aysu Melek Damar, Gülistan Korkmaz ve Yusuf Emre Elitok bu güne kadar bir çok şampiyonluk kazandı. Gülistan Korkmaz gençlerde, Aysu Melek Damar ise hem gençlerde hem de yetişkinlerde Dünya ve Avrupa Şamp

3 Türk Genci Dünyanın Bileğini Büktü

Katıldıkları her turnuvada Türkiye'yi gururlandıran Aysu Melek Damar, Gülistan Korkmaz ve Yusuf Emre Elitok bu güne kadar bir çok şampiyonluk kazandı. Gülistan Korkmaz gençlerde, Aysu Melek Damar ise hem gençlerde hem de yetişkinlerde Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu'nu ellerinde bulunduruyor.

Türkiye Şampiyonu Yusuf Emre Elitok ise Avrupa 5.'liğini elde ederken Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyor. Uludağ Üniversitesi de bu milli sporculara her türlü ortamı sağlamaya çalışırken öğretim görevlileri Türkiye'ye yeni şampiyonlar yetiştirmek için ellerinden geleni yapıyor.

Bilek güreşine 14 yaşında başladığını ve milli takımda olduğunu belirten 19 yaşındaki Gülistan Korkmaz, "İlk senemde Türkiye Şampiyonu oldum. Daha sonrasında Avrupa ve Dünya ikinciliğine ulaştım. En son gittiğim turnuvada dünya üçüncüsü oldum. 2014 yılının ise dünya şampiyonuyum. İki hafta sonra Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonamız var. Ondan 1 hafta sonra da Türkiye Şampiyonamız var. İlk geldiğimizde çalışacak ortam bulamadık. Daha sonra üniversitemiz bize çalışabileceğimiz bir ortam oluşturdu" diye konuştu. Bilek güreşinin üzerine düşüldüğünde önü açık bir spor olduğunu belirten Korkmaz, antrenörü İsmail Kurt'a da teşekkür etti.

Bilek güreşine 17 yaşında başladığını belirten 21 yaşındaki Yusuf Emre Elitok ise "İlk olarak küçük turnuvalara katıldım. Daha sonrasında İstanbul ve Türkiye şampiyonu oldum. Bulgaristan'daki Avrupa Şampiyonasında ise 5. oldum. Seneye ise büyükler kategorisinde yarışacağım. Bizim özellikle Türk kadınlarımız bilek güreşinde dünyada çok güçlüler. Ellerinden tutulduğu sürece çok daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum. Ben bu ortamı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu. .

Sporcularıyla gurur duyduklarını ifade eden Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Şenay Koparan Şahin, "Rektörümüz ve dekanımız mümkün olduğunca bize destek veriyor. Kendilerine çok uygun çalışma ortamı oluşturduk. Bir kaç eksiğimiz var, onları da en kısa zamanda çözeceğiz. Dünya Şampiyonluğunu devam ettirmeleri için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler