3 lige üçlü destek paketi

 TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, yeni sezon öncesinde tüm profesyonel liglerde yer alan kulüplerimizin gelişimi ve yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için radikal çalışmalara imza attıklarını söyledi. İzmir Kordon Otel Pasapo

3 lige üçlü destek paketi

 

TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, yeni sezon öncesinde tüm profesyonel liglerde yer alan kulüplerimizin gelişimi ve yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için radikal çalışmalara imza attıklarını söyledi.

 

İzmir Kordon Otel Pasaport'ta basın mensupları ile yapılan kahvaltılı sohbet toplantısına Arif Koşar'ın yanı sıra Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı ile Bank Asya 1.Lig Profesyonel Kurul üyeleri Denizlispor Başkanı Yurdal Duman, Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren ve Bucaspor'dan Hüsnü Kaya katıldı. 

 

Profesyonel Kurul olarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in "Gidilmedik Kulüp Gezilmedik Tesis" kalmayacak sloganı ile yola çıktıklarını belirten Arif Koşar, Karadeniz ve G.Doğu/Doğu Anadolu bölgelerine yapılan ziyaretlerden sonra sıranın Ege Bölgesi'ne geldiğini ve 2 günde 14 kulübün A'dan Z'ye röntgeninin çekileceğini belirtti. 

 

Yeni sezon öncesinde önemli gelişmeler

 

TFF İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, yapılan çalışmaları ilk kez basın mensupları ile paylaştı. Buna göre:

• Spor Toto geliri haricinde, 2.Lig ve 3.Lig isim haklarından elde edilen 5'er milyon liralık gelirin Spor Toto 2.Lig ve Spor Toto 3.Lig takımlarına aktarılacak. Kulüp başına çok önemli bir gelir kalemi yaratmış olacağız.

 

• Son 2 sezondur Spor Toto 2.Lig ve 3.Lig takımlarının deplasman giderlerini karşılayan Futbol Federasyonu, yeni sezondan itibaren Bank Asya 1.Lig takımlarının da uçak, otel, yemek gibi deplasman giderlerini karşılayarak, kulüpleri önemli bir mali yükümlülükten kurtaracak.

 

• Göğüs, sırt ve stad reklamı gibi çalışmalarımız da devam etmektedir. Kısa süre içerisinde bu anlamda da kulüplere sponsor bularak, ekstra gelir sağlamayı hedefliyoruz. 

 

Arif Koşar; "Kulüplerimizin başkan ve yöneticileri gelirleri ne kadar doğru yerlere kanalize ederse, o kadar amacımıza ulaşmış oluruz. Kulüplerin menfaatleri bizim için ön planda yer alıyor. Burada yapılanlar bir iyi niyet çerçevesinde yapılmalı. Akıllı ve doğru projelere destek vermek istiyoruz. Her kulüp ziyareti sırasında; biz tesisleri bizzat gezip, kulübün ihtiyaçlarını kendi gözümüzle görüp, bir dosya hazırlıyoruz, sonrasında tesis yatırımı için o kulüp bize başvurduğu zaman, bu değerlendirmeyi daha objektif yapabiliyor ve bu yardımı doğru bir şekilde aktarabiliyor olacağız" diye konuştu. 

 

Kurul üyelerinin görüşleri

  

Toplantıya katılan Bucaspor'dan Hüsnü Kaya: "Bu oluşumun gerçekten TFF ve kulüpler arasındaki bağı güçlendirdiğini ve Yıldırım Demirören Başkanlığındaki federasyonun göreve geldiği ilk günden itibaren verdiği sözleri tuttuğunu görüyoruz, kendi sorunlarımızı çözmek için bizi de bu sürece katma fikri gerçekten bizleri de umutlandırdı ve Türk futbolu adına doğru bir şeyler yapmanın ve bu oluşumda yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz."

 

Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren: "Bizler Bank Asya 1. Lig temsilcileri olarak buradayız, şu ana kadar yeni federasyonumuz taahhüt etmiş olduğu şeyleri yaptılar ve şu ana kadar yaptıkları şeyleri takdir ediyoruz, şu ana kadar gelir dağılımını eşit dağıtabilmek adına yaptıkları şeyler gerçekten, takdire şayan."

 

Denizlispor Başkanı Yurdal Duman: "Altyapının önemi tabii ki büyük. Teknik heyetimizin bir şekilde bu alt yapıdan yetişen gençleri, Türk futboluna kazandırmak adına girişimlerde bulunabiliriz. Pırıl pırıl futbolcu kardeşlerim var. Bu konu çok hassas bir konu. Kulüp başkanı sürekli teknik heyetle karşı karşıya gelince yıpranmalar büyük oluyor. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor