3. Lig play-off sistemi! 3. Lig'den nasıl çıkılır?

Birçok sporsever 3. Lig play-off sistemine dair araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde.

3. Lig play-off sistemi! 3. Lig'den nasıl çıkılır?

Türkiye'de 3. Lig'de 2023-2024 sezonunun sonuna yaklaşıldı. Birçok sporsever ligin sonunun gelmesiyle birlikte play-off sistemine dair araştırmalar yapıyor.

3. Lig için internet üzerinden yapılan aramaların başında "Play-off sistemi nasıl" sorusu geliyor.

3. Lig'de play-off sistemi

Türkiye'de 3. Lig'de 2023-2024 sezonunda toplam 4 grup yer alıyor. Gruplarını normal sezonda 1. sırada tamamlayan takımlar, adını doğrudan 2. Lig'e yazdırmış olacak.

Sezon sonunda gruplarında 2., 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 2 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak. Play Off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakalarından oluşur.

futbol-1.jpg

Grup içi play off müsabakaları 3 tur şeklinde oynanır. Her grupta, 2. sırayı alan takımlar
doğrudan 3. tura yükselir.

1. turda kendi gruplarında 3. sırayı alan takımlar ile 6. sırayı alan takımlar, 4. sırayı alan takımlar ile 5. sırayı alan takımlar eşleşir. Eşleşmeler tek maç eleme usulüne göre, 3. ve 4. sıraları alan takımların sahasında oynanır.

2. tur müsabakaları her iki grupta 1. turdan gelen takımlar arasında, çift maç eleme usulüne göre ve ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımların sahasında olacak şekilde oynanır. 2. Tur müsabakaları sonunda tur atlayan takımlar, 3. Tura yükselir.

3. tur müsabakaları, ligi 2. sırada bitiren takımlar ile 2. turdan gelen takımlar arasında ve ilk maç 2. turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde çift maç eleme usulüne göre oynanır. 3. tur müsabakalarını kazanan takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Final müsabakasını oynamaya hak kazanır.

futbol-2.jpg

Play Off Müsabakalarında iki maç sonunda, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, toplamda daha fazla gol atan takım tur atlar. Atılan gollerin eşit olması halinde ise, ikinci müsabaka sonunda on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır.
Uzatma devrelerinde de eşitliğin bozulmaması durumunda, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

Final müsabakaları, grup içi play off müsabakaları sonucunda başarılı olan her gruptan 1 takım olmak üzere toplam 4 takım arasında TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahalarda tek maç eleme usulüne göre oynanır. Final müsabakalarında 1. Grup ile 2. Grup; 3. Grup ile 4. Grup eşleşir. Final müsabakalarının normal süresi berabere sonuçlandığı takdirde, on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir. Final müsabakalarını kazanan 2 takım TFF 2. Lige yükselir.

3. Lig play-off maçları ne zaman 2024

3. Lig play-off maçlarının kesin tarihi henüz açıklanmadı. Play-off müsabakaları ve tarihleri belli olduğunda sayfamız güncellenecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor