26 yıl aradan sonra şampiyon oldu

Brezilya’da mücadele eden Fluminense takımının kaderi de tıpkı Trabzonspor gibi. En son 1984 yılında şampiyon olan Fluminense takımı 26 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Darısı Trabzonspor’un başına…Bu sezon Trabzonspor neden şampiyon olmasın…26 YIL

26 yıl aradan sonra şampiyon oldu

Brezilya’da mücadele eden Fluminense takımının kaderi de tıpkı Trabzonspor gibi. En son 1984 yılında şampiyon olan Fluminense takımı 26 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Darısı Trabzonspor’un başına…Bu sezon Trabzonspor neden şampiyon olmasın…

26 YIL ARADAN SONRA ŞAMPİYON OLDU

Fluminense takımı Brezilya lig tarihinde en son 1984 yılında şampiyon olmuştu. Başkent Rio de Janerio'nun dört büyük futbol takımının en ''elit''i olarak görülen Fluminense, son maçında küme düşen Guarani'yi sahasında 1-0 yenerek, 26 yıl aradan sonra ikinci lig şampiyonluğuna ulaştı.

DİLE KOLAY 26 YIL

38 maçtan 71 puan elde eden Fluminense'de teknik direktör Muricy Ramalho ise 5 yıl sonra 4. şampiyonluğunu kazandı. Ramalho, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Sao Paulo ile üst üste 3 kez şampiyonluk yaşamıştı.

Enganhao Stadı'nı dolduran 45 bin Fluminense taraftarı, Emerson'ın golüyle 26 yıl sonra gelen şampiyonluğu kutladı. Emerson, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Duygularımı açıklamak çok zor. Taraftarlarımız şampiyonluğu hak etti. Dile kolay 26 yıl... 26 ay ya da 26 hafta değil. Şimdi bu zaferi kutlama zamanı'' diye konuştu.

Bu arada Fluminense, geçen sezon küme düşmekten son anda kurtulmuştu.

TRABZONSPOR NEDEN OLMASIN

Fluminense takımı da tıpkı Trabzonspor gibi en son 1984 yılında şampiyon olmuş, 26 yıldan beri şampiyon olamıyordu. Fluminense ise 26 yıllık şampiyonluk hasretine son verirken, darısı Trabzonspor’un başına… Trabzonspor ise Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının bitimine 2 hafta kalarak en yakın takipçisi Bursaspor ile puan farkı 5. Bu sezon bordo mavili takım şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. En son 1984 yılında şampiyonluk kupasını kaldıran Trabzonspor bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı. 26 yıl aradan sonra Brezilya Ligi’nde şampiyon olan Fluminense gibi Trabzonspor’da şampiyon neden olmasın.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler