25 başkan 50 teknik direktör gördü

Medicana Sivasspor'un 76 yaşındaki emektar malzemecisi Mahmut Kablan 43 yılda 21 başkan, 50'nin üzerinde teknik direktör gördü. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un 76 yaşındaki malzemecisi Mahmut Kablan emekli olmasına rağmen kırmızı-be

25 başkan 50 teknik direktör gördü

Medicana Sivasspor'un 76 yaşındaki emektar malzemecisi Mahmut Kablan 43 yılda 21 başkan, 50'nin üzerinde teknik direktör gördü.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un 76 yaşındaki malzemecisi Mahmut Kablan emekli olmasına rağmen kırmızı-beyazlı ekibe hizmet etmeye devam ediyor. Sivasspor'un 48 yıllık tarihinin 43 yılına şahitlik eden Kablan, bu süreçte 21 başkan, 50'nin üzerinde de teknik direktörle çalıştı.

Kablan, Sivasspor'un resmi yayın organı Sivasspor Dergisi'ne yaptığı açıklamada Sivasspor hayatının nasıl başladığını anlatarak, "Amatör kulüpte oynuyorduk. 1965 yılında Yolspor, Kızılırmak ve Sivas Gençlik kulüpleri birleşti, bir tane profesyonel takım Sivasspor çıktı. O yıllarda kural öyleydi. Bizim amblemdeki üç yıldız da onun sembolüdür. Hikmet Kavukçu başkanımız Sivasspor kurulduğu zaman "gitme, buradan emekli olursun, sigortan işler" dedi. Sağ olsun o bize sebep oldu. 5 sene bir ara verdim, sonrasında bizi tekrar getirdiler. Sivasspor maceram da bu şekilde başlamış oldu" dedi.

"MALZEMELERİ ELİMİZDE YIKIYORDUK"

Kulübün ilk yıllarında profesyonelliği yakalayana kadar sıkıntı çektiklerini ve malzemeleri elde yıkadıklarını belirten Kablan, "Araç-gereç yoktu, parasızlık vardı. Profesyonellik daha yayılmamıştı. Kimse bir şey bilmiyordu. Çamaşır makinelerinin hiçbirisi yoktu. Bütün malzemeleri elde yıkıyorduk. Çok emeğim geçti. Çok eskiden formaları eve götürüp evde yıkıyordum. Gençlerle beraber leğenlerde yıkayıp asıyorduk. Çok sıkıntı çektik ama helal olsun" diye konuştu.

Kulübün imkansızlıktan çamaşır makinesi alamadığını ifade eden Kablan, "O zaman yönetim çamaşır makinesi tamam alacağız dediler; ama imkansızlıklardan dolayı uzun yıllar alamadılar. Yanlış anlaşılmasın, ben yönetimdekileri de suçlamıyorum. Yıllar sonra küçük bir çamaşır makinesi aldılar. Bunlar da yetersiz gelince büyük makineler aldılar. Bunlar adamı bile yıkar. Şimdi çok şükür rahatız, bir sıkıntımız yok, malzemelerimiz falan var. Gayet güzel çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

20 başkanla çalıştığını söyleyen Kablan, çok zor günlerde çalıştığı için bugünlerin kıymetini daha iyi anladığını belirtti.

25 başkan 50 teknik direktör gördü

25 başkan 50 teknik direktör gördü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler