22'lik futbolcu kalbine yenildi

İzmir Süper Amatör Ligi (B) Grubu'nda Balçova Stadı'nda Güzelbahçe Belediyespor'la oynanan maçta fenalaşan Tirespor'un sol beki Serkan Tuğal (22) kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Genç futbolcunun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.Karşı

22'lik futbolcu kalbine yenildi

İzmir Süper Amatör Ligi (B) Grubu'nda Balçova Stadı'nda Güzelbahçe Belediyespor'la oynanan maçta fenalaşan Tirespor'un sol beki Serkan Tuğal (22) kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Genç futbolcunun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Karşılaşmanın 13. dakikası oynanırken kendi ceza sahasında fenalaşarak yere yığılan genç futbolcuya ilk müdahaleyi tesadüfen karşılaşmayı izlemeye gelen bir aile hekimi yaptı. Çağrılan ambulansla 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen talihsiz futbolcunun yolda hayatını kaybettiği ifade edildi. Hastanede doktorların Serkan Tuğal'ın duran kalbini çalıştırmak için yaklaşık iki saat çaba harcadığı, ancak müdahalelere karşılık alınamadığı bildirildi. Serkan Tuğal, Manisa Belediyespor'dan sezon başında Tirespor'a transfer olmuştu. Olay büyük üzüntü yaratırken, maç da ertelendi.

SON MAÇI ÖLÜMÜ OLDU

Bu arada, Serkan Tuğal'ın, müsabakadan önce, "Bu son maçım" dediği öğrenildi. Manisa Köy Hizmetleri'nde futbol hayatına başlayan, Manisa Belediyespor'da top koşturduktan sonra sezon başında Tirespor'a transfer olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Serkan Tuğal'ın, takım arkadaşı Murat Çevik, "Futboldan bana ekmek yok. Hayatımız amatör kümede sürünmekle geçiyor. Ne gören var, ne izleyen. Para kazandığımız da yok. Bu maçtan sonra devre arasına giriyoruz. Top oynamayı bırakacağım. Manisa'ya dönüp, başka bir işte çalışarak hayatımı kazanmak için çaba harcayacağım" dediği öğrenildi.

Serkan'ın daha önce halı saha maçlarında sağlık sorunu yaşadığını, ancak genel olarak hep iyi göründüğünü belirten Murat Çevik, "Halı sahada zaman zaman sorun yaşadığına şahit oldum. Amatör kümede sağlık raporları düzgün verilmiyor. Lisans yetiştirmek için baştan savma kontrollerle doktor raporu alınıyor. Detaylı tetkikler yapılsa, belki Serkan bugün hayatta olurdu" diye konuştu.

Şanssız futbolcunun diğer takım arkadaşları da, amatör küme maçlarında ambulans bulundurma zorunluluğunun olmamasna isyan ederek, "Arkadaşımız kalp kirizi geçirir geçirmez ambulans istedik. Maçımızın oynandığı Balçova Sahası, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'ne 4 dakika uzaklıkta. Ancak ambulans buradan değil, Kuruçeşme'den geldi. Varması 20 dakikayı buldu. Daha erken gelse, Serkan kurtarılabilirdi" şeklinde konuştular. Serkan Tuğal'ın cenazesinin, yarın öğlen namazının ardından defnedileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor