"2020'ye adayız!"

2000, 2004, 2008 ve 2012 oyunlarına talip olan Türkiye, ‘olimpiyat rüyası’ için bir kez daha “Varım” diyor. Erdoğan; 2020 Oyunları’na adaylığımızı açıklıyor.Türkiye’de ‘olimpiyat heyecanı’ bugün bir kez daha start alıyor. Uzun bir süredir gündemde olan 20

"2020'ye adayız!"

2000, 2004, 2008 ve 2012 oyunlarına talip olan Türkiye, ‘olimpiyat rüyası’ için bir kez daha “Varım” diyor. Erdoğan; 2020 Oyunları’na adaylığımızı açıklıyor.

Türkiye’de ‘olimpiyat heyecanı’ bugün bir kez daha start alıyor. Uzun bir süredir gündemde olan 2020 Olimpiyat Oyunları’na adaylığımız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘resmen’ açıklanıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde başlayan ve yurt dışından 10’a yakın yabancı medya mensubunun katıldığı basın toplantısında, Erdoğan konuşma yapıyor.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

"Bugün ülkemiz için son derece önemli olan 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığımızı bütün dünyaya ilan etmek üzere bir araya geldik.  Heyecanlıyız çünkü bu defa hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Adayız çünkü Olimpizm ruhunu çok önemsiyoruz. Umutluyuz çünkü barıştan çok savaşın yaşandığı bir dünyaya sporun söyleyecek çok sözü olduğunu düşünüyor ve bu heyecanla bir arada bulunuyoruz. Dünyanın en büyük sportif olayı olan Olimpiyatlar, medeniyetler buluşmasıdır. Düşmanlıkların sevgiye dönüştüğü evrnsel bir organizasyondur."

"Türkiye, küresel krizin en başından bu zamana kadar yüzünün akıyla çıkan nadir ülkelerdendir. Şu anda dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasındayız. Türkiye'nin artık adalylığını açıklarken her biri birbirinden değerli spor tesislerimizle olimpiyatlara adayız. Tesislerimizin birçoğu dünya standartlarında. Sinan Erdem, Atatürk Olimpiyat Stadı, Şükrü Saraçoğlu Stadı, TT Arena Stadı hepsi birbirinden güzel tesisler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor