2011'de görev değişikliği yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu, sağlık sorunları nedeniyle görevine devam edemeyeceğini belirten Togay Bayatlı’nın yerine başkanlığa Prof.Dr.Uğur Erdener getirdi.2003 yılından bu yana başkanlık yapan Togay Bayatlı, ‘Sağlığım bu önemli gör

2011'de görev değişikliği yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu, sağlık sorunları nedeniyle görevine devam edemeyeceğini belirten Togay Bayatlı’nın yerine başkanlığa Prof.Dr.Uğur Erdener getirdi.

2003 yılından bu yana başkanlık yapan Togay Bayatlı, ‘Sağlığım bu önemli görevi daha fazla sürdürmeme olanak vermiyor. Büyük özveri gerektiren makamımı bırakma kararı aldım’ açıklamasını yaptı.

Bayatlı’nın görevinden ayrılmasının ardından, TMOK Yönetim Kurulu oybirliği ile Türkiye’nin IOC üyesi, Dünya Okçuluk Federasyonları Birliği (FITA) Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener’i başkanlığa seçti

TMOK Yönetim Kurulu, başkanlık görevinden ayrılan Togay Bayatlı ile komitenin eski başkanlarından ve halen Türk Spor Vakfı Başkanı olan Jerfi Fıratlı’yı oybirliği ile onursal başkanlığa getirdi.

Yönetim ayrıca, Prof.Dr. Uğur Erdener’den boşalan TMOK 1. Başkan Yardımcılığı görevine Av.Türker Arslan’ı, 2. Başkan Yardımcılığına ise Hasan Arat’ı seçti.

UĞUR ERDENER

15 Haziran1950’de Trabzon’da  doğdu. Babasının görevi nedeniyle ilkokulu Van’da, ortaokulu Bandırma’da okudu. Lise öğrenimini Ankara Gazi Lisesi’nde tamamladıktan sonra, hekim olma arzusunu en iyi şekilde gerçekleştirebileceğini düşündüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yüksek öğrenimine başladı.1977 yılında fakülteden mezun olmasının ardından ihtisasını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı.

Uğur Erdener, bir hekim ve öğretim üyesi olarak profesyonel yaşamının tümünü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürdü. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 1996 yılında doçent, 2001’de profesör oldu. 25 Aralık 2007 tarihi itibariyle Hacettepe Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. 7 Ağustos 2008 tarihinde Beijing’de yapılan IOC Genel Kurulu’nda IOC üyeliğine seçildi.

Okçuluk Avrupa Birliği’nin beş yıl süre ile Başkanlığı yapan Uğur Erdener, 2005 yılında 139 ülkenin üye olduğu, merkezi Lozan’da bulunan Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) Başkanlığına seçildi ve bir Olimpik spor dalının dünya başkanlığına getirilen ilk ve tek Türk spor adamı olarak tarihe geçti. Spora atletizm ile başlayan, uzun yıllar oynadığı basketbolda milli antrenör lisansı alan Erdener, 1982’de Atıcılık-Okçuluk Federasyonu’nda asbaşkan, 1983’te aynı federasyonda başkan olarak göreve geldi. Türkiye’de okçuluk sporunun yönetiminde sorumluluk taşıyan Uğur Erdener dört dönem Okçuluk Federasyonu Başkanlığına seçildi ve 23 yıl bu görevi yürüttü.

Oldukça uzun ve geniş bir uluslararası tecrübeye sahip olan Prof.Dr. Uğur Erdener evli ve üç çocuk babası, bir torun sahibidir. Erdener’in 60’ın üzerinde yerli ve yabancı bilimsel yayını bulunmaktadır.

Uğur Erdener’in yaşamında spor önemli bir yer tutmaktadır. Amatör sporcu olarak başlayan spor kariyerinde tüm aşamaları başarıyla geçip, uluslararası düzeyde, bir Türk spor adamının günümüze değin ulaşabildiği en üst pozisyonlardan birisine ulaşmıştır.

Uğur Erdener, hekim, öğretim üyesi, yönetici ve spor adamı olarak üstlendiği görevlerin tümünde takım çalışmasına yatkınlığı, takım ruhu yaratabilme kapasitesi ve sorunlara değil çözümlere odaklanma özelliği ile dikkat çekmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor