2 dakikada iki puan

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yer alan temsilcimiz Trabzonspor, evinde Lazio ile karşılaştı. Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadele son dakikalarda İtalyan ekibinin bulduğu goller ile 3-3 sonuçlandı.Trabzonspor'un golleri 12. dakikada Yusuf Erdoğan, 22. daki

2 dakikada iki puan

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yer alan temsilcimiz Trabzonspor, evinde Lazio ile karşılaştı. Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadele son dakikalarda İtalyan ekibinin bulduğu goller ile 3-3 sonuçlandı.

Trabzonspor'un golleri 12. dakikada Yusuf Erdoğan, 22. dakikada Adrian ve 34. dakikada Paulo Henrique ile geldi. Lazio'nun sayılarını ise 29. dakikada Onazi ile 84. ve 85. dakikalarda Floccari kaydetti.

Bu skorun ardından ilk maçta deplasmanda Apollon Limassol'u 2-1 ile geçen Karadeniz ekibi puanını 4 yaptı ve grubun zirvesine yerleşti. Grubun ilk haftasında Legia Varşova'yı 1-0 mağlup eden Lazio da 4 puanla 2. sıraya yerleşti.

J Grubu'nda 3. maçlar 24 Ekim tarihinde oynanacak. Trabzonspor evinde Legia Varşova ile karşılaşacakken, Lazio ise deplasmanda Apollon Limassol'a konuk olacak.

AKÇAY COLMAN'I SAHAYA SÜRDÜ

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda sahasında İtalya'nın Lazio takımını konuk eden Trabzonspor'da teknik direktör, geçen hafta ligdeki Torku Konyaspor maçından farklı olarak Gustavo Colman'ı sahaya sürerek tek oyuncu değişikliği yaptı.

Grupta Apollon Limassol ile yapılan ilk maçın devre arasında sakatlanan ve daha sonra ligdeki Kayserispor ve Torku Konyaspor maçında takımdaki yerini alamayan Arjantinli oyuncu, Lazio maçıyla tekrar formasına kavuştu. Arjantinli oyuncunun forma giymesiyle Aykut Akgün yedek kulübesinde kendine yer buldu.

Akçay, geçen hafta yedek soyundurduğu oyunculardan sakatlığı bulunan Soner Aydoğdu'nun yanı sıra Zeki Yavru ve Caner Osmanpaşa'yı kadroya almadı.

19 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR

Trabzonspor ile Lazio, 19 sezon sonra yeniden karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, 1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. turunda karşılaştığı Lazio'ya ilk maçta sahasında 2-1, deplasmanda aynı sonuçla yenilerek kupaya veda etmişti.

O dönemde Trabzonspor'un gollerini atan Hami Mandıralı yardımcı antrenör olarak bu maçta yedek kulübesinde yer alırken, Ünal Karaman da Futbol Genel Direktörü olarak maçı izledi.

Trabzonspor maçı öncesi Lazio’da Miroslav Klose, Abdoulay Konko, Stefen Radu, Diego Novaretti gibi oyuncular forma giyemedi.

YUSUF PERDEYİ AÇTI!

Mücadeleye oldukça hızlı başlayan Trabzonspor, üst üste yaptığı atakların meyvesini de 12. dakikada buldu.

Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Paulo Henrique'nin yerden gönderdiği pasla sol çaprazda topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahası içerisine girer girmez yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

ADRIAN'DAN HARİKA BİR GOL!

Öne geçtikten sonra da rakip yarı alandaki istekli oyununu sürdüren bordo-mavililer farkı 2'ye çıkaran golü de çabucak buldu.

22. dakikada Sağ kanatta topla buluşan Florent Malouda rakibini çalımlamak isterken top savunmadan sekip ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Adrian Mierzejewski'nin önüne düştü ve Polonyalı oyuncu da gelişine çektiği harika vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

LAZIO İLK KEZ GELDİ VE...

Mücadelenin ilk bölümünde Trabzonspor kalesine bir kez bile tehlikeli gelemeyen İtalyan ekibi, ilk pozisyonunda golü buldu.

29. dakikada hızlı gelişen Lazio atağında Brayan Perea savunma arkasına iyi sarkan Ogenyi Onazi'ye pasını verdi ve ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Onazi'nin çektiği şut kaleci Onur'un sağından ağlarla buluştu. Lazio farkı 1'e indirdi.

TRABZON GERİ ADIM ATMADI

Fark bire indikten sonra görüntüsünden ödün vermeyen Trabzonspor, farkı tekrar 2'ye çıkaran golü 35. dakikada buldu.

Adrian Mierzejewski'nin pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda kaleye sırtı dönük pozisyonda topla buluşan Paulo Henrique yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti ve top kaleci Federico Marchetti'nin solundan ağlarla buluştu. Trabzonspor'da taraftarlar büyük bir coşku yaşadı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmazken, Trabzonspor soyunma odasına 2 farklı üstün gitti.

FLOCCARI GİDİŞATI DEĞİŞTİRDİ!

61. dakikada Antonio Candreva'nın yerine oyuna dahil olan Sergio Floccari, Lazio için oyunun gidişatını değiştiren isim oldu.

84. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Balde Keita geçti. Balde Keita'nın ortasında Onur Kıvrak boşa çıktı ve Sergio Floccari'nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

2 DAKİKADA 2 GOL!

Golden 1 dakika sonra 85. dakikada ceza sahası yayının hemen dışından Brayan Perea'nın pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sergio Floccari yerden düzgün bir vuruşla topu 3. kez ağlarımızla buluşturdu ve Avni Aker bir anda şok oldu.

Kalan dakikalarda yenilen 2 golün moral bozukluğunu üzerinden atamayan Trabzonspor, sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı ve 2 dakikalık dalgınlık 2 puana mal oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler