18 yılda 20 sözleşme imzaladı!

Efsane forvet, Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve 'gol kralı' unvanlı Serkan Aykut gibi Samsunspor altyapısında yetişen, 'dört büyükler'in formasını giymeden "100'ler kulübü"ne giren, gittiği her takıma katkıda bulunan bir isim Cenk İşler. Tekniği, hızı ve so

18 yılda 20 sözleşme imzaladı!

Efsane forvet, Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve 'gol kralı' unvanlı Serkan Aykut gibi Samsunspor altyapısında yetişen, 'dört büyükler'in formasını giymeden "100'ler kulübü"ne giren, gittiği her takıma katkıda bulunan bir isim Cenk İşler.

 

Tekniği, hızı ve son vuruşlardaki becerisi tartışılmaz. Ancak büyük takımlara transfer olma hayali bir türlü gerçekleşmedi. Öyle ki 20 kez sözleşme masasına oturdu, ama İstanbul'da Kasımpaşa'dan ötesini göremedi.

 

25 Şubat 1974 tarihinde Almanya'da doğan Cenk, 17 yaşında Türkiye'ye geldi. Ocak 1993'te Samsunspor'da profesyonel olurken, yeni sezonda Ünyespor'e kiralık gitti. Bir sonraki yıl Samsun'a dönen yetenekli futbolcu, Serkan ve Celil Sağır'la birlikte başrolü üstlendi. Kısa boyuna rağmen gol bölgesinde sivrilen Cenk, kısa sürede kırmızı-beyazlı ekibin unutulmazları arasına girdi.

 

Her yıl ortalama 10-15 gole imza atarak dikkatleri üzerine çeken golcü oyuncu, Haziran 1995'te 2 yıllık yeni sözleşme imzalarken, 1997'de de 2 yıllığına nikah tazeledi. Aralık 1998'de geçtiği Adanaspor'da başarıyla forma giydi. 19 gol atıp A Milli Takım'a seçildiği 2000-2001 sezonununun ardından ise Hannover macerasına başladı. Oysa bu karar, kendi deyimiyle 'en büyük pişmanlığı' olacaktı.

 

Alman ekibi, 2000 ve 2001'de sözleşmeyi birer yıl uzatan Adanaspor'un istediği yüksek bonservis üzerine, FIFA'lık olma korkusuyla sezon başında 'tek taraflı fesih' kararlı aldı. Bu yüzden yaklaşık 6 ay futboldan uzak kalan Cenk, Ocak 2002'de İstanbulspor'a transfer oldu.

 

2003 yılında Konyaspor'a giden golcü oyuncu, daha önce Avrupa kupalarında 4 gole imza attığı Samsunspor'la 2004'te yeniden mukavele yaptı. Devre rasında Ankaragücü kariyerine başlarken, bir sonraki sezon Erciyesspor'la el sıkıştı. Tecrübeli futbolcu, Kayseri temsilcisiyle bir yıllık sözleşme yeniledikten sonra 2007'de Antalyaspor'a geçti.

 

2008'de Manisaspor'a 'evet' diyen, 2009'da imza attığı Kasımpaşa'da uzun kalmayan Cenk İşler, Ağustos 2010'da 6 yıllık aranın ardından 4. Samsunspor serüvenine başladı. Ocak'ta bir kez daha yeni bir maceraya atılan Cenk, son olarak geçtiğimiz günlerde Bucaspor'la 1.5 yıllık mukavele yaptı.

 

Türkiye'nin en önemli golcülerinden biri olmasına rağmen 1997'de Beşiktaş, ardından Galatasaray ve 2006'da Fenerbahçe'ye transferi son anda gerçekleşmeyen Cenk, uzun kariyerinde 12 takımın formasını terletti. Farklı ekiplerle 18 yılda 20 kez sözleşme yapan tecrübeli isim, ilginç bir rekora doğru ilerliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor