15 ülkeden eşcinseller maç yaptı

 Eşcinsel olduğu için çürük raporu alarak askere gitmeyen, bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hakemlik mesleğinden alındığını açıklayarak TFF'ye haklarının iadesi başvurusunda bulunan Halil İbrahim Dinçdağ'a destek için KAOS-GL Derneği

15 ülkeden eşcinseller maç yaptı

 

Eşcinsel olduğu için çürük raporu alarak askere gitmeyen, bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hakemlik mesleğinden alındığını açıklayarak TFF'ye haklarının iadesi başvurusunda bulunan Halil İbrahim Dinçdağ'a destek için KAOS-GL Derneği tarafından Ankara TED Koleji Kapalı Halı Sahası'nda maç organizasyonu düzenlendi. Dinçdağ'a destek vermek için ABD , Almanya, Filistin, Lübnan, Yunanistan, Hırvatistan, Sırbistan, Azerbaycan, Mısır, Tunus, Cezayir, Arnavutluk, Ermenistan, Gürcistan ve Makedonya'dan eşcinseller maçta oynadı. 
 
DOSTLUK KAZANDI 
Şenlik havasında geçen maçta, ironi yapılarak, "hop hop hakem top hakem" sloganı atılırken, "sahada top var" esprileri yapıldı. Maç öncesi üzerinde "Homofobiye Kırmızı Kart" yazılı pankart açıldı. Maçta saha kenarındakiler, "İ... hakem", "Sahanın lezbiyen forveti" şeklinde tezahürat yaptı. Balkan Spor ile Baklava Spor'un sahaya çıktığı maç 3-3 berabere tamamlandı. Maç öncesi toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. 
"Biz haklıyız, haklılığımızı bir kez daha tescil ediyoruz" diyen Dinçdağ, "Almanya Büyükelçiliği ve yurtdışından büyük destek var. Mart ayı sonunda Almanya'ya gitme durumumuz var, Bayern Münih, Schalke ve St. Pauli taraftar gruplarının desteği var, sempozyumlar düzenleniyor. Davet mektubumuz geldi, ay sonunda Almanya'da olacağız. Dünyaya sesimizi daha güçlü bir şekilde duyuracağız. Bu durum Türkiye'de ve dünyada her ne şekilde olursa olsun haksızlığa uğramış insanların daha güçlü olmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
"MAÇO"LARDAN EŞCİNSELLERE DESTEK 
Eşcinsel örgütlerin yanı sıra taraftar gruplarının da kendisine büyük destek verdiğini söyleyen Dinçdağ, "Yıllardır 'maço' diye tabir edilen grupların desteğini çok önemli buluyorum. Bu destek Türkiye genelinde 11 grupla başlamıştı, 17 gruba yükseldi, gittikçe yayılıyor" dedi. Şubat ayında TFF'ye haklarının iade edilmesi konusunda başvuruda bulunduğunu belirten Dinçdağ, TFF'den 21 Nisan'a kadar cevap bekleyeceklerini söyledi. Dinçdağ, bekledikleri cevabın olumsuz yönde gelmesi durumunda TFF'yi yine mahkemeye vereceklerini belirtti. 
 
"HAKEMLİĞE DÖNECEĞİME İNANIYORUM" 
Hakemliğe döneceğine inandığını dile getiren Dinçdağ, Spor Toto Süper Lig'deki hakemlerin performanslarını değerlendirdi. Dinçdağ, "Türkiye'de yönetici, futbolcu ve teknik adamlar hiçbir zaman kendilerini suçlu bulmazlar, 'günah keçisi' olarak hakemleri seçerler. Ama Türkiye'de hakemlik babadan oğula geçen bir meslek haline geldi. Hakemlik bana göre doğuştan olan ve zamanla geliştirilen bir yetenektir. Hakemlerimizin hepsi çok değerli arkadaşlarımız ama çoğunun kapasitesi o kadar ve hatalar yapılıyor. Çok yetenekli, üst düzey hakemlerimiz var, onlara da sahip çıkılmalı. Hakemlerimizin yanında dik duran yöneticilerimiz yok. Eminim ki o zihniyet de değişecektir" şeklinde konuştu. 
Spor Toto Süper Lig'de pek çok hata yapıldığını söyleyen Dinçdağ, "Hatalar yapılıyor ama cesurlar, bence çok abartılacak bir hata yok. Hakemin hakemden başka dostu yoktur" dedi. 
 
"ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ" 
Destek vermek için sahaya çıkan Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Basın ve Siyasi Müsteşarı Peter Kettner, "Almanya Büyükelçiliği için çok önemli bir maç. Kalite o kadar iyi değil ama bizim için destek çok önemli. Almanya'da insan hakları konusu çok önemli. Ben bunun için geldim" diye konuştu. Kettner, insan hakları konusunda Türkiye'de son 10 yılda çok önemli reformlar yapıldığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor