1461'li futbolcudan örnek hareket!

  PTT 1. Lig'de dün akşam oynanan Samsunspor-1461 Trabzon maçının 90. dakikasında, takımı 1-0 mağlupken, korner kararı veren hakemi uyararak, topun kendisinden çıktığını söyleyen Mehmet Sıddık İstemi, örnek bir davranış sergiledi. İstemi, AA muhabirine ya

1461'li futbolcudan örnek hareket!
 
 PTT 1. Lig'de dün akşam oynanan Samsunspor-1461 Trabzon maçının 90. dakikasında, takımı 1-0 mağlupken, korner kararı veren hakemi uyararak, topun kendisinden çıktığını söyleyen Mehmet Sıddık İstemi, örnek bir davranış sergiledi.
 
İstemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsunspor maçına iyi başladıklarını ve ilk yarıda golü de bulabilecekleri pozisyonlar yakaladıklarını belirterek, "İkinci yarıya da etkili başladık ama hiç beklemediğimiz dakikada gol yedik, sonra da maçı çeviremedik" dedi.
 
Karşılaşmanın 90. dakikasında girdiği bir mücadele sonucu karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar'ın, korner kararı verdiğini vurgulayan İstemi, şunları belirtti:
 
"Topun rakiple alakası yoktu. Top rakibe hiçbir temas olmadan benden dışarı çıktı. Ben de olması gerekeni, korner olmadığını hakeme söyledim. Kim olsa belki de aynısını yapardı. Her sporcunun yapması gereken bir şeyi yaptım. Hakem de hem maç içinde hem de maçtan sonra teşekkür etti."
 
Kendisine Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya'yı taklit ettiği yönünde eleştiriler yapıldığını dile getiren İstemi, "Benim taklit ettiğim söyleniyor, maçın 90. dakikası ve yeniliyoruz ,benim aklıma o mu geldi. Doğruyu söylemen gerektiğini düşündüm ve doğruyu söyledim" diye konuştu.
 
Mehmet Sıddık İstemi, tüm sporcuların hakeme bu tür pozisyonlarda yardımcı olması gerektiğini de belirtti.
 
Geçtiğimiz hafta oynanan Galatarasay-Beşiktaş maçının 58. dakikasında Semih Kaya'dan çıkan topa hakem Cüneyt Çakır aut kararı vermişti, bu karar üzerine Semih Kaya, Çakır'ın yanına giderek topun kendinden çıktığını söylemişti.
 
TFF'DEN KUTLAMA 2.SAYFADA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon’un futbolcusu Mehmet Sıdık İstemi’yi, Samsunspor maçındaki örnek davranışından dolayı kutladı.

PTT 1. Lig’de dün oynanan Samsunspor - 1461 Trabzon maçının 90+3. dakikasında 1461 Trabzon lehine verilen korner vuruşu bordo-mavili takımın futbolcusu Mehmet Sıddık İstemi'nin topun kendisinden çıktığını söylemesi üzerine iptal edildi.

TFF, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak Mehmet Sıddık İstemi'yi bu örnek hareketi nedeniyle tebrik ve takdir eder, başarılarının devamını dileriz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor