1461 Trabzon'un başarı grafiği

Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1.Lig'e direkt yükselen 1461 Trabzon, Trabzonspor'dan sonra 2.Karadeniz fırtınası olarak en üst düzeydeki ikinci profesyonel ligde yer alacak.1461 Trabzon, Değirmenderespor ile başlayan yolculuğunda daha sonra Trabzon Karadenizs

1461 Trabzon'un başarı grafiği


Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1.Lig'e direkt yükselen 1461 Trabzon, Trabzonspor'dan sonra 2.Karadeniz fırtınası olarak en üst düzeydeki ikinci profesyonel ligde yer alacak.


1461 Trabzon, Değirmenderespor ile başlayan yolculuğunda daha sonra Trabzon Karadenizspor adını aldı ve 2009'dan bu yana da 1461 Trabzon olarak varlığını sürdüren takım tarihinde ilk kez Bank Asya 1.Lig'de yer alacak.


1461 Trabzon yönetimi geçtiğimiz sezon başında teknik direktörlüğe Trabzon doğumlu Mustafa Reşit Akçay'ı getirirken, 54 yaşındaki hocanın tecrübesine de güveniyordu. 2009-2010 sezonunda TKİ Tavşanlı Linyitspor'u Bank Asya 1.Lig'e çıkartan Akçay, bu başarısını 2 yıl aradan sonra tekrarlamak istiyordu, ve de bunu 1461 Trabzon'u Bank Asya'ya çıkartarak göstermiş oldu. 


2011-2012 sezonunda da bir önceki yılda olduğu gibi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Trabzon temsilcisi o yıl elde ettiği 14'üncülükten daha fazlasını hedefliyordu. Kadrosunda ise genç oyuncuların yanı sıra Trabzonspor'dan kiralanan birçok isim yer alıyordu.


Sezona üst üste Kırklareli ve Alanya mağlubiyetleri ile başlayan Karadeniz ekibinde bozulan morallerin düzelmesi çok da kolay olmadı. Takım, 6. hafta sonunda sadece 4 puanla 14.sırada yer alıyordu. Takip eden 5 haftada alınan 4 galibiyet bordo mavi beyazlı ekibi ilk 5'in içine taşıdı. İç sahada aldığı seri galibiyetlere deplasman beraberlikleri ekleyen takım ilk yarıyı 26 puanla üçüncü basamakta bitiriyordu. Belki sıralama iyiydi ancak liderin 8 puan arkasında olmak, taraftarları karamsarlığa sürüklüyordu.
 

İkinci yarının ilk 3 haftasında alınabilen 2 puanın arkasından gelen 6 maçta 14 puan lider Bandırmaspor ile farkı 3'e indirmişti. Nefes kesen yarışın dönüm noktası 31. Hafta idi. 29 Nisan'daki maçta Bandırmaspor'u Hüseyin Avni aker Stadyumu'nda 15 bin kişilik muhteşem taraftarının desteğiyle  ağırlayan Trabzon ekibi tek golle sadece 3 puanı değil liderliği de kazanmıştı.


Sondan bir önceki hafta olan 33.haftada, kendi sahasında Kızılcahammaspor'u 5-2 yenen 1461 Trabzon, Bandırmaspor'un yenilmesi ile şampiyonluğunu ilan garantileyip ilan etmişti.


Bu yıl ise Kurtlar Sofrası denecek bir ligde mücadele edecek olan 1461 Trabzon'da hedef Trabzonspor'a yakış bir futbol oynayıp üst sıralarda adından söz ettirmek olacak.


1461 Trabzon'un geçtiğimiz en golcü ismi Murat Tosun oldu. Tosun, rakip filelere 50 gol bırakan Kırmızı Grup şampiyonunda en çok gol atan isim takıma devre arasında katılan Murat Tosun oldu. 8 gol atan Tosun şampiyonlukta çok önemli rol oynadı. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'dan kiralık olarak sezon başında gelen Zeki Yavru'da 7 gol atmayı başarmıştı.

 

1461trabzon_sevinc_120512.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler