1461 Trabzon oyuncularına coşkulu karşılama

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Galatasaray’ı, kendi saha ve seyircisi önünde kupadan eleyen Trabzonspor’un, PTT 1. Ligi’nde mücadele eden pilot takımı 1461 Trabzon'u bordo-mavili taraftarlar Trabzon Havalimanı'nda İstanbul dönüşü coşkulu bir şekilde

1461 Trabzon oyuncularına coşkulu karşılama

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Galatasaray’ı, kendi saha ve seyircisi önünde kupadan eleyen Trabzonspor’un, PTT 1. Ligi’nde mücadele eden pilot takımı 1461 Trabzon'u bordo-mavili taraftarlar Trabzon Havalimanı'nda İstanbul dönüşü coşkulu bir şekilde karşıladı. 

TT Arena Stadı'nda Galatasaray'ı 2-1 yenerek kupa dışına iten 1461 Trabzon tarihi bir başarıya imza atarken, gece geç saatlerde geldiği Trabzon’da bordo-mavili taraftarlar tarafından sevgi gösterileri ve tezahüratlar eşliğinde karşılandı. Trabzon Havalimanı'na 02.30 sıralarında inen kafileyi karşılamaya gelen taraftarlar teknik direktör Mustafa Akçay’a çiçek verirken, futbolculara sevgi gösterisinde bulundular. Penaltıdan takımın galibiyet golünü atan Sercan Kaya’yı omuzlara alan taraftarlar daha sonra oyuncuya üçlü çektirdi.
 
Bordo-mavili taraftarların sevgi gösterisi nedeniyle takım otobüsüne binmekte zorluk çeken futbolcular havaalanından uzun bir süre çıkamadı. Futbolcuların ailelerinin de takımı karşıladıkları gözlendi.
 
Taraftarların sevgi gösterileri arasında kısa bir açıklama yapan 1461 Trabzon teknik direktörü Mustafa Akçay, Galatasaray gibi güçlü bir takımı deplasmanda yenmenin mutluğunu yaşadıklarını belirterek, “Galatasaray’ı kendi sahasında yenmek güzel. Bu sadece bizim başarımız değil, hepimizin başarısı. Biz bu şehri ve ekolü temsil ediyoruz. Bunda başaralı olduk ve sınavı geçtik. Bundan sonra Trabzon’u ve Trabzonspor gerektiği şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz” dedi. 
 
Bir gazetecinin "Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor-1461 Trabzon finali olur mu?" sorusuna ise Akçay, “Olursa bu ülkede yeni bir futbol ihtilali olur” yanıtını verdi.
Takımın başaralı oyuncusu Yusuf ise , “Bu galibiyet, bu büyük taraftara armağan olsun. Zor günler geçiriyor Trabzon halkı. Bu galibiyet taraftarlarımıza armağan olsun.
 
Ligde en üst sıralarda olup şampiyonluğu hedefliyoruz. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” derken, 1461 Trabzon'un penaltıdan golünü atan Sercan Kaya ise 1461 Trabzon olarak büyük bir camianın kanatları altında olduklarını belirterek, “Biz Galatasaray karşısında armaya yakışanı yaptık.
 
Maçı kazandık. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız. Ziraat Türkiye Kupası'nda gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bunu oynadığımız futbolla yapabileceğimizi gösterdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler