1461 Trabzon evinde puan kaybı

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ilk yarısını kötü geçirdikleri maçın 2. yarısında iyi oynadıklarını ama fırsatları değerlendiremediklerini söyledi. 1461 Trabzon PTT 1. Lig’in 11. haftasında kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesp

1461 Trabzon evinde puan kaybı

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ilk yarısını kötü geçirdikleri maçın 2. yarısında iyi oynadıklarını ama fırsatları değerlendiremediklerini söyledi. 

1461 Trabzon PTT 1. Lig’in 11. haftasında kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.
 
Maç ardından basın açıklaması yapan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, kaderlerini belirleyecek bir müsabaka olduğunu söyleyerek, “Ağır eleştirilere muhatap olmuş bir oyuncu grubu kardeşlerim vardı. Kulüple ilgili spekülasyonlar buna eklediğinde ortaya bir travma oluşmuştu. Bunların hepsinin ortadan kalktığı bir ikinci yarı oynandı. Rakip adına bizim oluşturacağımız pozisyonlardan faydalanmasını bildiler. Ama ikinci yarı buna izin vermedik. Kimliğimiz geri geldi.
 
Bundan sonra 1461 takımının izlenmesini ve ona iyi bakılmasını istiyorum. Böyle bir grupla çalışmak teknik adam olarak benim şansım. Maçın ikinci yarı bize dönmesi gerekiyordu. Fırsatları değerlendiremedik. Ama bu ligde puan puandır” dedi.
 
Futbolun yüzde 30’u kısmet, yüzde 70’i gayrete dayalı bir oyun olduğunu kaydeden Akçay, “Bugün arkadaşlarım gayretle ilgili kısmı yerine getirdi. Kısmetli ilgili kısım zaten mevlanın işi. Ben Sercan’ın attığı golün bu ağır biz sonuca daha kolay gidebildiğimiz halde iptal edilmesi ağır bir karar. Yediğimizi golle ilgili bizim stilimiz yan pas yapmaya uygun bir stil değil.
 
Bunu denediğimiz pek yoktur. Savunmadan yan pasları kullanmayız. Bugün aniden gelişen bir hataydı bizde arkadaşımızın hatasını telafi ettik. İyi bir sınavdan geçtik. Doğru düzgün oyun tarzı değildir. Hedefimiz kümede kalmak. Bu platfonmun satılmasından sonra Sayın Başkan’ın açıklamalarından sonra en kazançlı grup arkadaşlarımız ve biz olacağız.
 
Satılsın, bizi çok ilgilendirmiyor. Şuana kadar olumsuzdu ama bu müsabakadan sonra biz takımın satılması, kiralanması bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi işimizi yapmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
Bu maçın çok önemli olduğunu söyleyen Abdullah Karmil, “Liderinde bir puan kaybettiği haftada kazanıp hem puan kaybını azaltmak istiyorduk hem de zirve yolunda ilerlemek istiyorduk. Maça iyi başladık fakat kendi bireysel hatamızdan bir gol yedik. Mücadelemizi ön plana çıkardık. Golü bulduk ama kazandığımız pozisyonları değerlendiremedik. Bundan sonra önümüze bakacağız” diye konuştu.
 
Maçın kötü bittiğini vurgu yapan Sercan Kaya ise, “Maç bizim açımızdan kötü bitti. Zirve yarışından kopmadık 3 puan gerisindeyiz. Başkanımızın yaptığı açıklama bizi üzdü fakat olumlu yönde de motive etti. Bugün bütün arkadaşlarım sahada Tolga Zengin kadar sahip çıktı takımına Umarım başkanımızla beraber bizim bu oyunumuzu takdir eder. Gerçekten iyi oynadık. Trabzonspor formasına layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün gayretimizle çalışıyoruz. İnşallah 1461 Trabzon'u layık olduğu yerlere taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor