1461 İsmini tescil ettiren başkan konuştu

Adı Değirmenderespor’du Trabzonspor’da ismi Karadeniz spor oldu. Son ismi 1461 nasıl oldu. Dönemin başkanı Hüseyin Örs TFF'nin 1461 ismini nasıl tescil ettiğini ilkkez anlattı.Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’un isminin TFF’ye nasıl kabul edildiği

1461 İsmini tescil ettiren başkan konuştu

Adı Değirmenderespor’du Trabzonspor’da ismi Karadeniz spor oldu. Son ismi 1461 nasıl oldu. Dönemin başkanı Hüseyin Örs TFF'nin 1461 ismini nasıl tescil ettiğini ilkkez anlattı.


Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon’un isminin TFF’ye nasıl kabul edildiğini eski başkan Hüseyin Örs radyo haber61’de  Tanju Akıncıoğlu ve Gürol Ustaömeroğlu’nun hazırlayıp sunduğu Radar adlı programda açıkladı.

Örs 1461 Trabzon ‘un isim babasının kulübü Trabzonspor’a devreden Değirmenderespor kulübü başkanı Serkan Kılıç olduğunu ifade ederek” Biliyorsunuz  Trabzonspor  3 ligde mücadele eden  Değirmenderespor’u satın aldı. O dönemde Değirmenderespor kulübü başkanı  Sayın Serkan Kılıç bize kulübün isminin 1461 Trabzon olması konusunda şart koştu. Serkan Bey bu kulübe katkıları olan bir spor adamıdır. Zor günlerde çok önemli başarılarda onun emeği unutulmaz. Trabzonspor kulübü satın aldıktan sonra kongrede ismini Karadenizspor olarak değiştirdi . Sonra biz göreve geldik. Kulübün ismini 1461 Trabzon olarak değiştirme kararı aldık. İsmi kongrede değiştik . Ancak TFF’de ismin tescil edilmesi gerekiyordu.

ÖRS TFF BAŞKANINI ARADI

1461 Trabzon’un eski başkanı KTÜ Öğretim Üyesi  Hüseyin Örs 1461 Trabzon’un isminin tescil edilmesi  ile ilginç olayı ilk kez radyohaber61 de anlattı. Örs dönemin TFF başkanı Mahmut Özgener’e telefon açtığını belirterek “ Sn TFF başkanı Özgener’e kulübün ismini 1461 Trabzon olarak değiştirmek istediğimiz söyledik. Sn Özgener’de bana esprili bir şekilde “Başkan nedir sizin bu 61 takıntınız anlamadım” dedi

Bende ona “ Trabzon’u Fatih Sultan Mehmet feth etti. Cihan Padişahı Kanuni Trabzon’da doğdu.Yavuz Sultan Selim Trabzon’da valilik yaptı.  Çağ açıp kapayan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethetti. Ama İzmir'i fethetmedi. Sayın Özgener siz İzmirlisiniz. Fatih'in İzmir'e uğradığını duymadım, okumadım(!), Ankara o tarihte varmıydı bilmiyorum.” dedim.

Mahmut Özgener espriyi hemen yakaladı ve O da bana 1461 Trabzon’un fethi mi diye sordu. Bende "Evet 1461 tarihi Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet han tarafından fethi" dedim. O zaman TFF başkanı Özgener “ Tamam.. Hemen tescili yapıyoruz hayırlı olsun" dedi.. 1461 Trabzon'un adı böylece tescillendi dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor