1299 Osmanlı Süper Lig'e geliyor

 TFF’nin bu yönde bir kararı olmasa da Başkan Kurnaz’a göre bu kesin. En çarpıcı iddia ise kulübün ismini değiştirip varlığını “1299 Osmanlı” olarak sürdürecek olması. 19 takım mı 20 takım mı?TFF’nin Ankaraspor’u yeniden Süper Lig’e alması durumunda fikst

1299 Osmanlı Süper Lig'e geliyor

 

TFF’nin bu yönde bir kararı olmasa da Başkan Kurnaz’a göre bu kesin. En çarpıcı iddia ise kulübün ismini değiştirip varlığını “1299 Osmanlı” olarak sürdürecek olması.

 

19 takım mı 20 takım mı?


TFF’nin Ankaraspor’u yeniden Süper Lig’e alması durumunda fikstür açısından sıkıntı doğabilir. Nitekim bu durumda sezon içinde her hafta 1 takım bay geçmek durumunda kalacak. Ancak buna sıcak bakmayan TFF’nin takım sayısını 20’ye çıkarabileceği konuşuluyor. Bu durumda ligden 3 takımın düşüp Ankara ile birlikte toplam 4 takımın yükselmesi gündeme gelebilir. Ligin 20 takımla oynanması ise sezonun 38 haftaya, yükselmesi anlamını taşıyor.

 

Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu 2009’un Eylül ayında Süper Lig ekibi Ankaraspor’un kulüp lisansını iptal etmişti. Kararın gerekçesinde kulübün bir başka başkent ekibi Ankaragücü ile olan ilişkisinin sportif rekabeti engelleyici olması, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleme ihtimali gösterilmişti. Hukuki mücadele süreci sonuç verdi. Ancak yapılan itirazlar ve geçen hukuki sürecin ardından TFF, 2011 Haziran’ında yaptığı genel kurulda Ankaraspor’u haklı bulmuş ve Mavi-Beyazlılar’ın Bank Asya 1. Lig’e alınmasını kararlaştırmştı.

 

Bu kararın ardından Başkent ekibinin yetkilileriyse Baki Mercimek, İlhan Parlak, Tonia Tisdell, Burak Seres, Koray Çölgeçen gibi önemli isimleri transfer etmelerine rağmen Bank Asya 1. Lig’de mücadele etmeyeceklerini, 2013-14 sezonundan itibaren direkt Süper Lig’de oynayacaklarını ifade etmişlerdi

 

Konuyla ilgili görüşülen Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz bu iddiayı bir kez daha yineledi. Bu sene alt yapıyı güçlendireceklerini belirten Kurnaz, “Seneye Süper Lig’de güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Bize göre Süper Lig’de yer almamız kesin. Yaptığımız bu transferler bu sene altyapıyla birlikte idmana çıkacaklar. Seneye gümbür gümbür geliyoruz. Takım sayısı 19’a çıktığında nasıl durum oluşur, bilemem. O bizim sorunumuz değil” dedi.

 

Kurnaz, kulübün isim değiştireceği yönündeki iddiaları da yalanlamadı. “Ancak berraklaşmış bir durum yok. Henüz konu net değil” diye konuştu. Fakat kulislerde kulübün isim değişikliğine gideceği yoğun şekilde konuşulurken, ilginç isimler de gündemde. Düşünülen isimlerden birinin, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş tarihini temsil eden 1299 Osmanlı olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler