12 Dev Adam ikinci oldu

Bu sonuçla turnuvanın şampiyonu Sırbistan olurken, A Milli Takım ise organizasyonu ikinci sırada tamamladı. Maça iyi savunma yaparak başlayan A Milli Takım, ilk 3 dakikada rakibine sayı şansı vermezken, Ömer Onan'ın basketleriyle 4-0 öne geçti. Beşinci da

12 Dev Adam ikinci oldu
Bu sonuçla turnuvanın şampiyonu Sırbistan olurken, A Milli Takım ise organizasyonu ikinci sırada tamamladı.
 
Maça iyi savunma yaparak başlayan A Milli Takım, ilk 3 dakikada rakibine sayı şansı vermezken, Ömer Onan'ın basketleriyle 4-0 öne geçti. Beşinci dakikası 5-5'lik eşitlikle geçilen müsabakada, Ömer Onan ile Ersan İlyasova'nın sayılarına, Sırbistan, Katic ile karşılık verdi ve ilk çeyrek 18-18 eşitlikle tamamlandı.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta 13. dakika 24-24'lük eşitlikle geçildi. Bu dakika içinde 5-0'lık seri yakalayan Sırbistan, durumu 29-24'e getirdi. Serhat Çetin ve Emir Preldzic'in basketleriyle yeniden beraberliği yakalayan (29-29) ay-yıldızlılar, Kalinic ve Krstic'in basketlerine engel olamayınca, 18. dakika 38-31 Sırbistan üstünlüğüyle geçildi. İlk yarının kalan bölümünde Ender Arslan'ın basketleriyle farkı kapatan "12 Dev Adam", buna rağmen devre arasına 42-40 geride girdi.
 
İki takımın da hücumda tutuk başladığı üçüncü periyotta, 22. dakika 44-44'lük eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Bjelica, Andusic ve Katic'le skor üreterek 7-0'lık seri bulan Sırbistan, skoru 51-44'e getirdi. Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'yla farkı kapatmaya çalışan milliler, savunmada Krstic'i durduramadı ve final periyoduna Sırbistan'ın 62-52'lik üstünlüğüyle girildi.
 
Son çeyrekte yakaladığı 10 sayılık farkı iyi değerlendiren Sırbistan, millilerin tüm çabasına rağmen üstünlüğü kaptırmadı ve maçı 78-72 kazandı.
 
Karşılaşmada Sırbistan adına 17 sayı kaydeden Nenad Krstic, maçın en skoreri oldu. Konuk takımda 14 sayıyla oynayan Katic, galibiyette önemli rol aldı. Türkiye'de ise 11'er sayı üreten Ender Arslan ile Ömer Onan, çift haneli sayıya ulaşan sporcular oldu.
 
Öte yandan, maç sonunda düzenlenen kupa töreninde, şampiyon Sırbistan,ikinci Türkiye, üçüncü Hırvatistan ve dördüncü Belçika takımlarına kupa ile plaketleri, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ve TBF Asbaşkanı Akın Süel tarafından takdim edildi.
 
Maçtan notlar
 
Üç gün süren turnuva sonunda şampiyonluğa ulaşan Sırbistan'ın yıldız ismi Nenad Krstic, organizasyonda "En Değerli Oyuncu" (MVP) ödülünün sahibi oldu.
 
Turnuvada oynadıkları Hırvatistan maçını 19 sayı, Belçika mücadelesini 8 sayıyla tamamlayan Krstic, Türkiye maçında ise 17 sayı üretti.
 
Karşılaşmanın son periyodunda, milli takıma çağrılmaması tartışmalara neden olan Cenk Akyol lehine tezahüratlarda bulunuldu.
 
Öte yandan, karşılaşmayı Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Sırp oyuncusu Milos Krasic ile milli futbolcu Caner Erkin de izledi.
 
Salon: Ülker Sports Arena
 
Hakemler: (İlk yarı) Luis Lopez (Portekiz), Tasos Piloidis (Yunanistan), Jakup Zamojski (Polonya), (İkinci yarı) Sasa Pukl (Slovenya), Eddie Viator (Fransa), Elias Koromilas (Yunanistan)
 
Türkiye: Ömer Onan 11, Sinan Güler 3, Ersan İlyasova 7, Hidayet Türkoğlu 8, Oğuz Savaş 3, Emir Preldzic 6, Doğuş Balbay, Serhat Çetin 5, Kerem Gönlüm 8, Ömer Aşık 6, Ender Arslan 11, Semih Erden 4, Kenan Sipahi
 
Sırbistan: Nedovic 6, Micic 5, Kalinic 4, Bjelica 7, Nenad Krstic 17, Gagic 2, Markovic 11, Bogdanovic 3, Andusic 9, Katic 14
 
1. Periyot: 18-18
 
Devre: 40-42
 
3. Periyot: 52-62
 
5 Faulle Çıkan: 38.34 Hidayet Türkoğlu (Türkiye)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor