100 yaşında maraton koştu

100 yaşındaki bir İngiliz, Toronto Sahil Maratonu'nu sekiz saat, 25 dakika ve 16 saniyede koşarak dünyanın en yaşlı maratoncusu oldu.Fauja Singh'in yarışı 3850. sırada bitirdiği söyleniyor. Maratonu Singh'den sonra bitiren beş yarışçı daha vardı.Fauja Sin

100 yaşında maraton koştu

100 yaşındaki bir İngiliz, Toronto Sahil Maratonu'nu sekiz saat, 25 dakika ve 16 saniyede koşarak dünyanın en yaşlı maratoncusu oldu.

Fauja Singh'in yarışı 3850. sırada bitirdiği söyleniyor. Maratonu Singh'den sonra bitiren beş yarışçı daha vardı.

Fauja Singh ciddi anlamda koşmaya bundan 11 yıl önce, oğlu ve karısının ölmesinden sonra başlamış.

Antrenörü Harmander Singh, yaşlı adamın maraton sonunda sevinçten havalara uçtuğunu söylüyor.

Antrenör "Son köşeyi dönmeden önce bana 'Bunu başarmak, yeniden evlenmek gibi birşey olacak' dedi. Ömür boyu istediği şeyi sonunda başardı." diyor.

1911 yılında Hindistan'da doğan Fauja Sing çiftçilik yaptıktan sonra, 1960'larda İngiltere'ye göç etti.

Dayanıklılığını zencefilli körili yemeklere, çaya ve "mutlu olmaya" bağlıyor.

Fauja Singh ayrıca geçen Perşembe 100 metreden 5 bin metreye kadar tüm yarışlara katılıp tamamlayarak 100 yaşındakiler kategorisinde sekiz rekor daha kırdı.

Singh felsefesini şöyle açıklıyor: "Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı, stresten uzak olmak. Elindeki herşey için şükretmesini bil, olumsuz insanlardan uzak dur, gülümsemeye ve koşmaya devam et"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor