Sonbaharda cildinize dikkat

Dermatoloji uzmanlarına göre, insan cildinin yazın gördüğü bütün zararlar sonbaharda ortaya çıkıyor. Güneşe maruz kalmaktan yorulan ciltlerde, yaz aylarının bitmesiyle birlikte en çok kuruluk, lekelenme, erken yaşlanma belirtileri ve sivilceler görülüyor.

Sonbaharda cildinize dikkat

Dermatoloji uzmanlarına göre, insan cildinin yazın gördüğü bütün zararlar sonbaharda ortaya çıkıyor. Güneşe maruz kalmaktan yorulan ciltlerde, yaz aylarının bitmesiyle birlikte en çok kuruluk, lekelenme, erken yaşlanma belirtileri ve sivilceler görülüyor. Kuru, esnekliğini kaybetmiş, gergin, mat ve lekeli bir cilt halini alıyor. Nem oranı mevsim geçişlerinde düştüğü için sonbaharda ışıltısını kaybetmiş bir ciltle karşı karşıya kalabilirsiniz. Her mevsim olduğu gibi bu dönemde de cilt temizliğine önem vermek gerekmektedir. Çünkü yapılan bakım kürleri ancak temiz bir ciltte iyi netice verir. Bunun için her sabah ve akşam cilt, su ve sabun ile temizlendikten sonra tonikle silinmelidir.

Dermatoloji uzmanları, temizleme kremleri, losyon ve jeller yerine cilt aşırı hassas olduğu için, özellikle alkolsüz toniklerin seçilmesini tavsiye ediyor. Argan yağı, cilt tarafından kolay emilebildiği için krem gibi kullanabilen yumuşatıcı etkisiyle 3 gün düzenli kullanımdan sonra, pürüzlü ve kuru cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getiriyor. Hindistan cevizi yağı, yapısı gereği kuru bölgelere doğru hareket eder, yüzeyi kaplar ve canlandırır. Sonbahar aylarında bir diğer cilt sorunlarına beslenmekten kaynaklanıyor. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması ve yağ, karbonhidrat kısıtlamasının dozunda yapılması cildinizi yeniliyor ve koruyor.

GÜZEL BİR CİLT İÇİN 8 SAAT UYUMALISINIZ
Dermatoloji uzmanları, gün boyu çekilen stresin, yorgunluğun ve bitkinliğin cildinize kırışıklık ve sarkmalar gibi hasar verebileceğini, bu hasarı düzeltmek için en az 6 ila 8 saat arasında bir zamanı uykuyla geçirmeyi tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler