ŞOK!Kendisine tecavüz ettirdi!

Yabancı bir kişiyle tecavüz taklidi olarak cinsel ilişkiye giren Avustralyalı sanatçı, çektiği videoyla toplumun cinsel tacize bakışına meydan okumak istediğini dile getirdi. Sophia Hewson, ''İyi misin Bob?'' adlı başlıkla New Yok'taki evinde projesinin ç

ŞOK!Kendisine tecavüz ettirdi!
Yabancı bir kişiyle tecavüz taklidi olarak cinsel ilişkiye giren Avustralyalı sanatçı, çektiği videoyla toplumun cinsel tacize bakışına meydan okumak istediğini dile getirdi. Sophia Hewson, ''İyi misin Bob?'' adlı başlıkla New Yok'taki evinde projesinin çekimlerini gerçekleştirdi. Hewson, bu iç gıcıklayıcı video sanatı projesini ilk olarak Avustralya'nın Melbourne şehrinde bir galeride bu hafta sergileyecek.
 
''DOĞAL GELİŞEN BİR TECAVÜZÜN TEMSİLİ''
 
31 yaşındaki sanatçı son eserini 'militan feminist' bir parça olarak nitelendirdi. Hewson, bu eserin erkek gücünün yıkımına yardımcı olacağını umut ettiğini söyledi. Sanatçı, yaklaşık üç dakika süren videoyu 'doğal gelişen bir tecavüzün temsili' olarak adlandırdı. Görüntülerin büyük kısmında kamera, sanatçı Hewson'ın yüzüne odaklandı. Hewson videoya dair değerlendirmesinde; ''Tecavüze uğrayan kadının yüzü neredeyse sürekli aşağı doğru bakar şekilde, gözleri de başka yöne çevrili halde tasvir edildi.'' ifadelerini kullandı.
 
"TECAVÜZE UĞRAYAN KADINLAR TRAVMA İLE NASIL BAŞA ÇIKIYORLAR?"
 
Videoda 'tecavüzcü' Bob karakterinin sadece ellerinin ve kollarının göründüğünü belirten Hewson, tecavüze uğramış kadınların yaşadıkları saldırı sonrası travma ile nasıl başa çıktığına dair kafasında birçok soru bulunduğunu dile getirdi. Genç sanatçı; "Sosyal kurumlarımız tacize uğramış kadınlara tecavüz sonrası ne kadar katkıda bulunuyorlar ve bu katkılarını ne kadar bir süre devam ettiriyorlar." sözleriyle kafasındaki soruları sözlere döktü.
 
avustralyali-sanatci-sanat-projesi-icin-kendine-8454545_2532_m.jpgavustralyali-sanatci-sanat-projesi-icin-kendine-8454545_6660_m.jpgsanat-projesi-icin-kendine-tecavuz-ettirdi-8454545_9690_m.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya