Zorunlu askerlik kalksın!

 DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, askerliğin savaşçılık, savaşın ise bir sanat olduğunu belirterek zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini söyledi.DP'nin iktidarda olduğu dönemde ne terörün ne de bölücülüğün olduğunu savunan Zeybek, terör örgütü P

Zorunlu askerlik kalksın!

 

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, askerliğin savaşçılık, savaşın ise bir sanat olduğunu belirterek zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini söyledi.

DP'nin iktidarda olduğu dönemde ne terörün ne de bölücülüğün olduğunu savunan Zeybek, terör örgütü PKK'nın kendi başına kararlar vererek hareket eden bir örgüt olmadığını, terör örgütünün birtakım güçlerin oyuncağı olduğunu söyledi.

"NETİCE PROFESYONEL SAVAŞÇIYLA ALINIR"

Terör örgütünden en çok Kürtlerin zarar gördüğünü vurgulayan Zeybek, ''Terör örgütü diye bir örgüt karşımızda varsa, bunlar savaşmaya karar vermişlerse, bunlarla mücadelede onlardan daha iyi savaşacak profesyonel savaşçılar ancak netice alabilir'' şeklinde konuştu.

"ASKERLİK SAVAŞ SANATIDIR"

Zorunlu askerliğin kalkması gerektiğini belirten Zeybek, "Askerlik amatörlerin yapacağı iş değildir. Askerlik savaşçılık, savaşmak sanatıdır. Bizim tarihimizde 19. yüzyılın ortalarına kadar, 1840'a kadar zorunlu askerlik yoktu, ordumuzun tamamı paralı askerdi. Sürekli savaş eğitimi gören, savaşı bilen, bedeni ve ruhu savaşa göre geliştirilmiş insanlardı'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler