Zam Bahçeli'yi çileden çıkardı

Zamları, vicdansızlık olarak nitelendiren Bahçeli, Erdoğan'ın zamların nedenini izah edemediğini savundu. Bahçeli, zamların vatandaşın gücünü de tükettiğini iddia ederek, tatillere gözünü diken hükümetin gereken cevabı mislisiyle alacağını söyledi.Isparta

Zam Bahçeli'yi çileden çıkardı

Zamları, vicdansızlık olarak nitelendiren Bahçeli, Erdoğan'ın zamların nedenini izah edemediğini savundu. Bahçeli, zamların vatandaşın gücünü de tükettiğini iddia ederek, tatillere gözünü diken hükümetin gereken cevabı mislisiyle alacağını söyledi.

Isparta Belediyesi'nin toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin ekonomi politikalarını ve son zamları eleştirdi. Bahçeli özetle şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan'ın teğet geçtiğini iddia ettiği kriz vatandaşlarımızı bezdirmiş ve yaşama sevinçlerini bozmuştur. 'Bize bir şey olmaz' yalanları, ekonomik afetin sonuçlarını gizleyememiş ve üzerini de örtmemiştir. Hepiniz görüyor ve birebir yaşıyorsunuz. Son vergi zamları AKP'nin zalimliğini ve vicdansızlığını bir kez daha göstermiştir. Milletimizle alay edercesine zammı 'güncelleme' olarak takdim eden AKP zihniyetinin gerçek niyet ve karanlık yüzü yeniden ortaya çıkmıştır. Elektrik ve doğalgaz zammından hemen sonra vergilerdeki fahiş artışlar sizlerin dayanma gücünü eritmiş ve bitirme noktasına getirmiştir. Bu küstahlığın ve densizliğin sebebi şüphesiz AKP'nin yanlış ve başkalarının ürettiklerini almaya dayalı ekonomik politikalarıdır."

EKONOMİDEKİ BUNALIMIN İTİRAFI
Hükümetin, iflas eden ekonominin bedelini millete ödetmeye çalıştığını iddia eden Bahçeli, Erdoğan'ın zamların nedenini izah edemediğini savundu. Bahçeli şöyle konuştu:

"Zam yapmayalım da Yunanistan'ın durumuna mı düşelim?' diyen Başbakan'ın maskesi böylelikle düşmüş, ekonomideki aczi bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu ifadeler Türkiye ekonomisinin büyük bir bunalım ve kriz ağının içinde olduğunun itirafıdır. Zamları cankurtaran olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan ve hükümeti, yılların birikimini yemekten, yan gelip yatmaktan ve bol keseden harcamaktan başka bir şey yapmamıştır. Kuşkusuz Türkiye'yi ekonomik uçuruma kadar sürükleyen AKP'den başkası değildir."

TATİLDE ÇALIŞMA KONUSU
Hükümete hak ettiği cevabı vermenin milli bir görev haline geldiğini de savunan Bahçeli, "Vatandaşlarımızın tatiline göz diken, verimli çalışmayı özendirmesi gerekirken tatilleri de mesai kapsamına almayı planlayan izansız iktidar hak ettiği dersi misliyle alacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler