Yurt dışındaki seçmen ne zaman oy kullanacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre, 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için yurtdışındaki vatandaşların oy verme işlemleri 8 Ekim ile 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak.Edinilen bilgiye göre, YSK, seçim takvimi

Yurt dışındaki seçmen ne zaman oy kullanacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre, 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri için yurtdışındaki vatandaşların oy verme işlemleri 8 Ekim ile 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, YSK, seçim takvimi işlemlerini tamamladı. Takvime göre, yurtdışında ve gümrük kapılarında, 8 Ekim'de başlayacak olan yurtdışındaki seçmenlerin oy verme işlemleri 25 Ekim'de tamamlanacak. Oy verme işlemleri gümrük kapılarında ise 1 Kasım'da sona erecek.

Seçim takviminde milletvekili aday listelerinin 18 Eylül'de verilmesin öngörüldüğü seçim takviminin kesinleşmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler