Yunanların "Müftü" açıklaması

Petalotis, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı Trakya'da Müftülük seçimi konusundaki açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Atina hükümetinin Trakya'daki azınlıkla ilgili belirli tezleri ve önerileri bulunduğunu" beli

Yunanların "Müftü" açıklaması

Petalotis, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı Trakya'da Müftülük seçimi konusundaki açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, "Atina hükümetinin Trakya'daki azınlıkla ilgili belirli tezleri ve önerileri bulunduğunu" belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, Müftü seçimi konusunda kendisine söz verildiği şeklindeki açıklamasıyla hangi dönemden söz ettiğini bilmediğini" ifade eden Petalotis şöyle dedi:

"Her şeyden önce belirtmek isterim ki Trakya'da Yunan yasalarının ve uluslararası anlaşmaların öngördüğü şekilde yasal müftüler var. Bizi ilgilendiren şey, genel kural da budur, azınlığın dinle ilgili konulardaki, dini vecibelerini yerine getirmede, eğitim konusunda ve çoğunluk olan bölgedeki Hristiyan nüfus ile ilişkilerde tüm haklarının güvence altına alınmasıdır. Bunlara büyük bir hassasiyetle riayet edilmektedir. Bizim belirtmek istediğimiz şey, politikaların uyarlanma ihtiyacı her zaman vardır, zaman içerisinde bu yapılmıştır ve yapılmaktadır. Hükümetin bu konuda kararları olduğunda açıklanacaktır. Burada karakteristik bir şeye daha değinmek istiyorum ve bu da sanırım sayın Erdoğan'a cevap vermektedir: Trakya'daki Müslüman azınlık konusu ve bölgede ne şekilde yaşadığı, Yunan vatandaşlarının Yunanistan sınırları içerisinde ne şekilde yaşadığı konusudur. Hükümet, daha önceki hükümetlerin de olduğu gibi, tüm Yunan vatandaşlarının günlük yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusuna gösterdiği ilgiyi, azınlık mensubu Yunan vatandaşları için de aynı şekilde göstermektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler