YSK'nın seçim kararı Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 7 Nisan'a kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi veremeyen siyasi partilerin, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'ne katılamayacağına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yay

YSK'nın seçim kararı Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 7 Nisan'a kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi veremeyen siyasi partilerin, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'ne katılamayacağına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Karara göre, siyasi partilerin, milletvekili aday listesi verilmesinin son günü olan 7 Nisan'a kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermesi gerekecek. 41 il seçim çevresinden az sayıda milletvekili aday listesi bildiren siyasi partiler, seçime katılamayacak.

Aynı ilin birden fazla seçim çevresi olması halinde, siyasi partilerin her seçim çevresi için ayrı ayrı milletvekili aday listesi vermesi zorunlu olacak. Aksi halde o il seçim çevresinde seçime katılma şartları oluşmayacak.

Bir siyasi parti, 41 il seçim çevresinden fazla ilde milletvekili aday listesi verdiği halde, birden fazla seçim çevresi olan illerde, hiç aday bildirmediği veya eksik bildirdiği seçim çevresinde eksikliği tamamlamadığı takdirde o seçim çevresinde seçime katılamayacak.

Siyasi partiler, milletvekili aday listesinin verilmesinden sonra, ancak eksik aday listesini tamamlayabilecek veya varsa maddi hataları düzeltebilecek, 7 Nisan'dan sonra milletvekili aday listesini bildirmediği iller için milletvekili aday listesi veremeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset