"YSK gecikti garip bir durum var"

Arınç, "Garip bir durum, pazar günü 2 saat sonra seçim sonuçları neredeyse belli olmaya başlamıştı; ama YSK 10 günden beri resmi sonuçları açıklayamıyor." dedi.Arınç, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşları ve medya mensupları ile ka

"YSK gecikti garip bir durum var"

Arınç, "Garip bir durum, pazar günü 2 saat sonra seçim sonuçları neredeyse belli olmaya başlamıştı; ama YSK 10 günden beri resmi sonuçları açıklayamıyor." dedi.

Arınç, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşları ve medya mensupları ile kahvaltı yaptı. Burada seçim sonuçlarını değerlendiren Arınç, Bursa'da ve Türkiye genelinde başarılı olduklarını dile getirdi. Bursa'da diğer partilerin milletvekilleri ile birlikte hareket edip Bursa'ya hizmet etmeyi umduklarının altını çizen Arınç, elde edilen başarıyı abartıp diğer partileri rencide etmeyeceklerini ifade etti.

Diğer partilerin de seçim sonuçlarını kendi açılarından değerlendirmesini isteyen Arınç, Türkiye'de barışa, saygıya dayalı bir siyasetin çok daha başarılı olacağına inandığını belirtti.

"KENDİ EKSİKLERİNİ MİLLETİN SIRTINA YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Arınç, şöyle konuştu: "Elbette pek çok siyasetçi AK Parti'nin başarısını belli açılardan eleştirecektir. Burada yapılacak şey millete kabahat bulmamaktır. Geçmişte, 50 yıl öncesinden bu yana milletin tercihinin başka noktada olması pek çok siyasetçiyi kahretmiştir. 'Bu nankör millet' dedirtmiştir. Nankör millet kendisine desteklemeyen, oy vermeyen millet olmuştur.

Bunu 40'lı yıllardan başlayarak pek çok siyasetçinin ağzından duymuşsunuzdur. Ve maalesef Türkiye'de de yüzde 50'leri bulan oy nispetine karşı vatandaşı cahil cühela olmakla suçlayan, kendi menfaatlerinin nerede olduğunu bilmemekle suçlayan, yeri geldiğinde göbeğini kaşıyan adam, yeri geldiğinde bidon kafalı, yeri geldiğinde de bilmem ne sendromu diyerek, garip isimlerle, 'bunlar zaten ne yaptığını bilmezler ki, cahillerden de başka bir sonuç beklenmez' diyerek kendi eksiklerini milletin sırtına yüklemeye çalışanlara el insaf demek mecburiyetindeyiz."

"SEÇİM SONUÇLARI BAZILARI İÇİN HER ZAMAN MUKADDERDİR"

Bursa'nın herhangi bir ilçesindeki Ayşe'nin Fatma'nın oyu ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın oyunun eşit olduğuna dikkat çeken Arınç, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

"Millet oyunu rahatlıkla kullandığı ölçüde demokraside seçim sonuçları da ortaya çıkacaktır. Herkes seçim sonuçlarını kendi yaptıklarıyla, eksikleri ve fazlalarıyla değerlendirmeli ama kesinlikle başkalarına kabahat bularak, onları suçlayarak yola çıkmamalıdır. Yoksa bugün ki mağlubiyetler artarak devam eder. Çünkü biliyoruz ki bu seçim sonuçları bazı partiler için 50 senedir hiç değişmeyen sonuçlardır.

Bu seçim sonuçları birileri için her zaman mukadder olacak seçim sonuçlarıdır. Bir ayet-i kerime de var bu konuda. 'İnsanlar kendilerini değiştirmedikçe, toplumlar da değişmez'. İnsan önce kendine bakacak. Ben neyim, neyi temsil ediyorum, neyi konuşuyorum. Milletle ilgim irtibatım nedir. Onun ortak değerlerine ne kadar bağlıyım yada saygılıyım.Ben onun anladığı dilden mi konuşuyorum. Buna bakarak insanlar eksiklerini daha rahatlıkla bulabilirler."

"YSK ÇOK GECİKTİ"

Yüksek Seçim Kurumu'na da değinen Arınç, resmi sonuçların hala açıklanmamış olmasını eleştirdi.

Arınç, "Yüksek Seçim Kurulu maalesef ki çok uzadı. Belki yarın belki perşembe günü resmi sonuçları açıklayacağını ifade ediyor. Garip bir durum, pazar günü 2 saat sonra seçim sonuçları neredeyse belli olmaya başlamıştı; ama YSK 10 günden beri resmi sonuçları açıklayamıyor. Bunda belki itirazların payı olabilir; ama onlar da sonuçlanmış. Bizde bugün bütün milletvekilleri arkadaşlarımıza mazbataları takdim edilecek. Allah hepimiz hakkında ve yeni mazbata alacak olan milletvekillerimiz hakkında hayırlı etsin. Eğer çarşamba günü açıklanırsa pazartesi Meclis'te ant içme töreni olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler