YÖK'te herşey olabilir!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin açılışında konuştu.Başbakan Erdoğan, "50 milyon liralık bir yatırım söz konusu bu merkez çevreye duyarlı, çevreye duyarlı olduğu kadarıyla da bilim dünyamı

YÖK'te herşey olabilir!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan, "50 milyon liralık bir yatırım söz konusu bu merkez çevreye duyarlı, çevreye duyarlı olduğu kadarıyla da bilim dünyamızda yeni bir ilklerden olacağı için ayrı bir önem taşıyor" dedi. Erdoğan, "Bizim derdimiz atom bombası yapmak değil bizim derdimiz insanımaz nasıl hizmet yapacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Açıkçası, Türkiye'de kalkınmanın en önemli meselelerinden biri, bilim ve sanayi arasındaki kopukluk oldu bugüne kadar. 9 yıllık süre içerisinde bunu nasıl bir araya getiririz, nasıl iç içe dayanışma içerisine sokarız, bunun çalışmasını yaptık. Dışarıdaki gelişmeler karşısında daha önce hep tepkisiz kalındı. Yapılan araştırmalar, keşifler, icatlar ne yazık ki uygulama planına yeterince geçirilemedi. Öte yandan, üniversiteden beklentisini kesmiş ya da beklentisi olmayan sanayi yeniliklere yönelmek yerine, taklidi bir yöntem içerisinde hareket etti, taklidi benimsedi. Bu ise bu millete yakışmıyordu. Çünkü bu millet aslında mucit, icatçı bir millettir ve bu taklitten vazgeçmenin adımlarını atmamız gerekiyordu. Yani Türkiye, Türk milleti, yeniden dünyada taklit eden değil, taklit edilir bir konuma yükselmesi gerekiyordu. Hiç kuşkusuz böyle bir anlayışla dünya üzerinde rekabet edebilme gücümüz ve şansımız yok. Ar-Ge'ye, inovasyona yatırım yapmadan, özellikle de uluslararası ticarette kendimize bir yer bulma imkanımız yok" şeklinde konuştu.

"YÖK'Ü REFORME EDELİM"

Erdoğan ,"YÖK'ü kaldıracağız demiyoruz ama anlaşabilirsek muhalefetle YÖK'ün reforma edilmesinin gereğini ortaya koyacağız. Çünkü biz üniversitelerin bu noktadaki sıkıntılarını biliyoruz. YÖK'ü tamamen kaldırdığınız zaman üniversitelerin kontrol dışında olması da ayrı bir sıkıntıyı başlatır. Sadece denetleyen, düzenleyen bir kurum olarak YÖK kalmalı ama üniversiteler artık kendi yönetimlerine de sahip olmalıdır" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler