YÖK başkan vekiline yumurtalı protesto

  MERSİN'de YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) yeni YÖK taslağını anlatmak ve akademisyenlerden bilgi almak amacıyla panele katıldı. Öğrenciler salona alınmayınca Prof.Dr. Çalış'a yumurta fırlattı ancak isabet ettiremed

YÖK başkan vekiline yumurtalı protesto

  MERSİN'de YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) yeni YÖK taslağını anlatmak ve akademisyenlerden bilgi almak amacıyla panele katıldı. Öğrenciler salona alınmayınca Prof.Dr. Çalış'a yumurta fırlattı ancak isabet ettiremedi.

 MEÜ, yeni Yükseköğretim Kurumu Yasası'nın (YÖK) tartışılması amacıyla panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. Şaban Çalış katıldı. Akademisyenler ile YÖK tasarısının konuşulması ve onlarında tasarıya ilgili görüşlerinin alınmasının amaçlandığı panele öğrenciler alınmadı.

Panelin açılışını MEÜ Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın yaptı ve toplantıdan çıkan sonucun YÖK'e bildirileceğini söyledi. Başkan Vekili Prof.Dr. Şaban Çalış, YÖK tasarısıyla ilgili bilgiler verdi ve akademisyenlerin katkısıyla süreci ilerletmek istediklerini söyledi.

 

YUMURTA İSABET ETMEDİ

 

Salonun yarısından fazlasının boş olmasına rağmen öğrencilerin içeriye alınmamasına Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci tepki gösterdi. Salon kapısına gelen öğrenciler içeri girmek istedi. Ancak, özel güvenlik görevlileri buna izin vermedi. Ellerinde, 'AKP'nin YÖK oyununu bozacağız' yazılı pankart taşıyan öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Bir ara güvenlik barikatını aşan öğrencilerden biri yanında getirdiği yumurtayı Prof.Dr. Çalış'a doğru fırlattı. Öğrencinin attığı yumurta, Prof.Dr, Çalış'ın oturduğu masanın önüne düştü. Güvenlik görevlileri öğrencilere yerlerde sürükleyerek binadan uzaklaştırmaya çalıştı. Öğrenciler ellerindeki yumurtaları salonun kapısına atarak oturma eylemi yaptı.

 

Öğrenciler eylem yaparken YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. Çalış da öncelikler YÖK'ün kuruluşu hakkında hakkın da kısa bir bilgi verdi. Çalış, salondaki akademisyenlerden yeni YÖK taslağına destek sunmalarını isterken şöyle dedi:

 "Görüşlerinizi bizlerle paylaşın. Bu süreç tüm paydaşlarıyla yürütülecek. Ancak, soru sormaktan ziyade sadece görüşlerinizi bildirirseniz daha da memnun oluruz. Şu anda bu konuşmalarımız kayıt altına alınıyor. Basın mensupları da burada yanlış bir durum olmasın. Bu kayıt altına alınma sizin fişlenmeniz amacıyla değil. Biz her türlü aykırı düşünceye açığız. Sadece bazı sorularınıza cevap vermeme hakkımızı kullanmak istiyoruz. Yanlış bir açıklama ve ya cevap vermek istemiyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler