Yıldırım: "Sağduyu galip gelecek"

Müsteşar Habip Soluk'tan görevini devralmak için Çorum'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, devir teslim töreni sonrası bir gazetecinin Meclis'teki boykot krizine ilişkin sorularını yanıtladı. Boykotun milli iradeyle uyuşmayan bir iş olduğunu belirte

Yıldırım: "Sağduyu galip gelecek"

Müsteşar Habip Soluk'tan görevini devralmak için Çorum'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, devir teslim töreni sonrası bir gazetecinin Meclis'teki boykot krizine ilişkin sorularını yanıtladı. Boykotun milli iradeyle uyuşmayan bir iş olduğunu belirten Yıldırım, "Milletin oyunu alan ve millet adına parlamentoda yasama faaliyetleri yapma sözü veren milletin vekillerinin hiçbir nedenle başvurmayacakları bir yöntem ve iştir.

Eğer tutuklu bulunan seçilmiş milletvekillerini kurtarmaksa amaç, bunun yeri yine parlamentodur. Ama parlamentoda önce yemin ederek yasama faaliyetlerine katılmak ve bu şekliyle oluşacak komisyonlar, grupların bir araya gelerek görüşmesi icap eder. İlk adım yemindir. Yemin olmadan hiçbir çalışma, iyileşme yapılması mümkün gözükmüyor" dedi.

Aklı selimin galip geleceğini dile getiren Yıldırım, "Bu yemin etme konusunda direnen partiler yemin ederek bir an önce milletin bize verdiği vekaleti en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olacaklardır" diye konuştu.

Yıldırım, yeni kabine ile ilgili olarak ise, "Bizim değerlendirmemiz bir anlam ifade etmez. Milletimiz değerlendiriyor. Bize düşen bundan sonra aynı hızla çalışmak ve yolumuza devam etmektir. 9 yılın bütün artıları, getirileri kabinede mevcut" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset