Yeni kabinede kimler olacak?

Bakanlık için Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop ve Nurettin Canikli'nin ismi öne çıkıyor Yeni başbakanın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağının açıklanmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Yeni dönemde kabinede bazı değişiklik

Yeni kabinede kimler olacak?
Bakanlık için Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop ve Nurettin Canikli'nin ismi öne çıkıyor
 
Yeni başbakanın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağının açıklanmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Yeni dönemde kabinede bazı değişikliklere gidileceği öğrenilirken yeni bakan olacak isimler arasında 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığını devralacak Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mustafa Şentop ile Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin ismi öne çıkıyor. Başbakan adayları arasında adı geçen Binali Yıldırım'ın da yeniden kabineye girebileceği konuşuluyor.
 
Halef Çavuşoğlu
 
Cumhurbaşkanı olunca yeni teamüller oluşturacağını ve tüm yetkilerini kullanacağını belirten Erdoğan, yeni hükümeti de hem Davutoğlu ile çalışabilecek hem de kendisine yakın isimlerden oluşturmayı planlıyor. En merak edilen isimlerden biri de Davutoğlu'ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna kimin oturacağı.
 
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ismi Davutoğlu'nun halefi olarak öne çıkıyor. Kulislerde Davutoğlu'nun yakın çalıştığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ismi de Dışişleri Bakanı olara geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler