Yeni isimler belirlendi

MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş'in yerine Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ seçildi. Kendi isteği ile Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise yeniden MHP Başkanlık Divanı üyeliğine seçildi.MHP Genel

Yeni isimler belirlendi

MHP'den ihraç edilen Tuğrul Türkeş'in yerine Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ seçildi. Kendi isteği ile Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise yeniden MHP Başkanlık Divanı üyeliğine seçildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve bugün gerçekleştirilen il başkanları toplantılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki toplantıda 7 Haziran'dan bu yana gelişen gündem konularının değerlendirildiğini ve 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarının masaya yatırıldığını belirtti. MYK toplantısında ayrıca MHP Başkanlık Divanı'nda boş olan iki üyelik için seçim yapıldığını bildiren Yalçın, buna göre Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Dış İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na ise Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın getirildiğini açıkladı.

İL BAŞKANLARININ SEÇİM RAPORLARI ALINDI

Bugünkü toplantıda ayrıca il başkanlarının seçim sonuçlarına ilişkin raporlarının alındığını belirten Yalçın, 1 Kasım seçimlerinin sonuçları üzerinde ilk günden itibaren başlatılan çalışmaların MYK ve il başkanları toplantılarında etraflıca ve bütün yönleriyle değerlendirildiğini kaydetti. MHP'nin aldığı sonuçların nedenlerinin objektif kriterler ışığında çeşitli yönleriyle analiz edildiğini vurgulayan Yalçın, "Önümüzdeki dönemde bu konuda atılması gereken adımlar ve belirlenecek yol haritası üzerinde durulmuştur. Elbette 1 Kasım seçimleri ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Ancak seçim münakaşalarının yerini, Türkiye'nin seçimler dolayısıyla ötelenen sorunları ve yoğun ülke gündemi almıştır. Bunların başında terörle mücadele, başkanlık tartışmaları, hukukun siyasallaştırılması, basın özgürlüğü, ekonomik darboğaz ve dış politika gibi konular gelmektedir" dedi.

"PARTİMİZİ HEDEF ALAN TARTIŞMALAR SUNİ GÜNDEM MADDESİ OLARAK SICAK TUTULUYOR"

"Bütün bunların yanında, bir de suni gündem maddesi olarak sıcak tutulmaya çalışılan, partimizi hedef alan tartışmalar yer almaktadır" ifadesini kullanan Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu konu Anayasa ve rejim değişikliği dayatmalarının varacağı yerle yakından ilgilidir. 1 Kasım seçimleri geride kalmasına rağmen partimizin tartışmaların odağında tutulmasının sebebi burada aranmalıdır. Rejim tartışmalarının gölgesinde girilen 1 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği mesajların unutulmaması gereklidir. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarına güvenerek yeniden bu tartışmaların alevlendirilmesi, partimizce büyük bir dikkat ve titizlikle takip edilmektedir. Türkiye toplumsal dinamikleri hassas ve zenginlik kaynakları sınırlı bir ülke olduğundan otoriter bir yönetim macerasını kaldıracak durumda değildir. O bakımdan ülkemizin refahını ve bölgedeki varlığını parlamenter demokraside kalarak sürdürebileceğine inanan MHP'nin bu bağlamdaki açık tutumunun devamı büyük önem arz etmektedir. MHP siyasette ilkeli duruşunu sürdürecek, doğruları söylemeye ve savunmaya devam edecektir. Partimizin zayıf düşürülme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Yapıcı ve iyi niyetli eleştiriler dikkate alınacak ama maksatlı tenkit ve karalama kampanyalarına da sessiz kalınmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset