Yeni bir yolsuzluk operasyonu daha!

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından önce Adli Kolluk Yönetmeliği'ndeki değişiklik sebebiyle eski bakan Suat Kılıç'ın yakınının da şüpheliler arasında olduğu bir yolsuzluk operasyonu açığa çıktı.17 Aralık'ta İstanbul'da başlayan yolsuzluk operasyonun

Yeni bir yolsuzluk operasyonu daha!

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından önce Adli Kolluk Yönetmeliği'ndeki değişiklik sebebiyle eski bakan Suat Kılıç'ın yakınının da şüpheliler arasında olduğu bir yolsuzluk operasyonu açığa çıktı.

17 Aralık'ta İstanbul'da başlayan yolsuzluk operasyonunun arkasından değiştirilen Adli Kolluk Yönetmeliği sonrasında Ankara'da yolsuzluk iddialarıyla yürütülen gizli bir soruşturmasının daha deşifre olduğu öğrenildi. Gizli yürütülen bu soruşturmada, Başbakan takdiriyle Gençlik Ve Spor Bakanlığı görevinden alınan Suat Kılıç'ın bacanağınında şüpheliler arasında adı geçiyor.

GİZLİ OPERASYON

T24'den Arzu Yıldız'ın haberine göre, polis ve savcıların amirlerine bilgi zorunluluğu getiren yönetmelik değişikliğinin yürürlüğünün Danıştay tarafından durdurulmasından önce gizli operasyon ortaya çıktı. Ankara Emniyeti ve valiliğe bildirilen soruşturmanın milyonlarca liralık yolsuzluk iddiasıyla yürütüldüğü belirtildi.

"RAYİÇ BEDELE UYULMADI"

Alınan bilgiye göre, 2011-2012 yılları arasında 8 federasyonda ve Belediyeler Birliği ile Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsündeki milyonlarca liralık ihale yolsuzluğu iddiası soruşturma konusu yapıldı. Yüzme, Güreş, Hentbol, Karate, Satranç, Tenis, Atletizm, Bilardo, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yapılan malzeme alımları, organizasyon, tanıtım gibi birçok alanda yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Soruşturmayla ilgili görevlendirilen bilirkişinin 270 sayfalık raporunda rayiç bedel ölçülerine uyulmadan iş yapıldığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, 8 federasyon yönetiminin yanı sıra usulsüz verildiği iddia edilen iki turizm şirketi şüpheli olarak yer aldı.

ESKİ BAKAN SUAT KILIÇ'IN YAKINI ŞÜPHELİ

Yolsuzluk iddiasıyla yürütülen soruşturmada son kabine revizyonunda Başbakan'ın takdiriyle Gençlik Ve Spor Bakanlığı görevinden alınan Ak Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın bacanağının da şüpheliler arasında değerlendirildiği bildirildi. 1 yıl içerisinde federasyonlar ve Belediyeler Birliği bünyesinde yapılan çok sayıda ihalede milyonlarca liralık haksız kazanç elde edildiği bilirkişi raporuna öne sürüldü.

2 YILDIR GİZLİ YÜRÜTÜLMÜŞ

Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nca çok gizli yürütüldüğü, Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliği sonrasında yapılan teknik takip içerikleri ve bilirkişi raporlarına kadar deşifre olduğu aktarıldı. Soruşturmada şüphelilerin 'ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" iddialarıyla suçlandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset