Yeni 2 numara Keskin

TBMM Meclis İdare Amiri Keskin, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak 13 yıl sonra genel merkeze dönecek. Keskin, eski tüzüğe göre partinin 2 numarası olarak kabul edilen Genel Sekreter ünvanıyla dönemin genel başkanı Deniz Baykal ile birlikt

Yeni 2 numara Keskin

TBMM Meclis İdare Amiri Keskin, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak 13 yıl sonra genel merkeze dönecek. Keskin, eski tüzüğe göre partinin 2 numarası olarak kabul edilen Genel Sekreter ünvanıyla dönemin genel başkanı Deniz Baykal ile birlikte 1999 seçimlerine girmişti. CHP 1999 seçimlerinde baraj altında kalmış, bir süre sonra da Baykal ile Keskin’in yolları ayrılmıştı. Kılıçdaroğlu bu tercihiyle “iktidar” yürüyüşü olarak nitelediği yeni dönemi Keskin’le birlikte yönetecek. Kılıçdaroğlu’nun, yerine Keskin’i getireceği Nihat Matkap’ı ise MYK’ye alması beklenmiyor.

 
Dün saat 17.00’de sona ereceği açıklanan Parti Meclisi adaylık başvurusu için bu sabah saat 09.00’a kadar süre verildi. Divan Başkanı Altan Öymen tarafından ilan edilen uzatma kararı Kılıçdaroğlu’nun bugün açıklayacağı “Anahtar Listesi” ile ilgili iddiaları da artırdı. MYK’dan istifa eden eski Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak arasında anahtar listede yer bulma mücadelesinin bu uzatıma neden olduğu ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler