Yemini kendime yediremem!

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinden seçilen tutuklu vekiller, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın durumu değişmeden yemin etmeme kararını desteklediğini açıkladı. "Bir çözüm yoksa ben yarın (bugün) çıkıp yemin etmeyi ken

Yemini kendime yediremem!

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinden seçilen tutuklu vekiller, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın durumu değişmeden yemin etmeme kararını desteklediğini açıkladı.

"Bir çözüm yoksa ben yarın (bugün) çıkıp yemin etmeyi kendime yediremem" diyen Baykal Milliyet'ten Aslı Aydıntaşbaş'a konuştu.

Taşbaş, Baykal ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

CHP’nin eski lideri çok netti: “Şu gelinen noktada bizim çıkıp da Başbakan’ın ‘Bunları anayasa değişikliğinde görüşürüz’ laflarını kabul etmemiz mümkün değil. CHP’yi parmağında oynatmaya çalışıyor. Parti yarın (bugün) karar verecek tabii ama ben partinin yarın Meclis’e girmeyeceğini düşünüyorum. Bu kaçınılmaz.”

Deniz Bey bir anda “akil adam” rolünde, “yeni CHP” yönetiminin “tutuklu vekillerin” durumu değişmeden yemin törenine katılmama eğilimine net bir biçimde destek veriyordu!

“Doğru karar budur” diye devam etti “Hiçbir çözüm önermeyeceksin, ‘anayasa değişikliği çerçevesinde çözeriz. Bu vekiller de koğuşlarında kalsın’ diyeceksin. Kusura bakmayın ama CHP bu aldatmacaya alet olamaz.”

Baykal, aynen bir gün önce konuştuğum Kemal Kılıçdaroğlu gibi mahkeme kararlarının “siyasi” olduğu görüşünde: “Sekiz kişi var aynı durumda. Nasıl oluyor da bir mahkeme bile 2007’de Sebahat Tuncel kararına benzer bir karar almıyor da 8’i de tutuklu kalıyor. Artık Türkiye’de yargının siyasi iktidarın etkisi altında olduğu açık. Maalesef bunlar ülkemizin temel gerçekleri. Türkiye’de yargı bağımsızlığına güvenerek hukuki karar beklemek artık safdillik. Bu durumun derhal düzelmesi lazım.”

Yani siz yemin etmeyeceksiniz, diyorum. “Bir çözüm yoksa ben yarın çıkıp yemin etmeyi kendime yediremem. Kendine saygısı olan herkesin bu değerlendirmeyi yapması lazım. Milli iradeyi bir özel yetkili mahkeme hâkimine yedirmeyi hukuk diye kimse bize yutturamaz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset