Yazıcıoğlu'nun avukatı neler diyor ?

Yazıcıoğlu Ailesinin avukatı ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Selami Ekici, "Özel yetkili mahkemelerle ilgili yapılan değişikliği, Muhsin Yazıcıoğlu davasının kapatılmasına yönelik bir hareket olarak algıladığımızı belirtmek istiyorum" dedi. Yazıcıoğ

Yazıcıoğlu'nun avukatı neler diyor ?

Yazıcıoğlu Ailesinin avukatı ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Selami Ekici, "Özel yetkili mahkemelerle ilgili yapılan değişikliği, Muhsin Yazıcıoğlu davasının kapatılmasına yönelik bir hareket olarak algıladığımızı belirtmek istiyorum" dedi.

 

Yazıcıoğlu Ailesinin avukatı olan BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına değinen Ekici, "Helikopterin ve uçan jetlerin türbulansı, uçan jetlerin gazlarından ve karbonmonoksit gazından şüphelerimiz vardı, soruşturma devam etmektedir. Ama kesin bir yargı oluşmamaktadır. Bilindiği gibi dosya özel yetkili savcılıktadır. Özel yetkili mahkeme suikast şüphesi ile bu davayı açmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Soruşturmada da çok ciddi ilerlemeler elde edilmiştir. Biz bu anlamda çıkan haberleri çok doğru bulmuyoruz. Bunları da kabul etmiyoruz. Böyle bir rapor olmadığını ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

 

Davayı dikkatle takip ettiklerini kaydeden Ekici, "Adalet Bakanı ile görüşeceğiz. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de bulunduğu bir ortamda bunu yapacağız. BBP olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Hükümetin 250. maddede yapmak istediği değişiklik, özel yetkili mahkemelerin, özel yetkili savcıların yetkisini kaldırmak ya da sorgulamaları izne tabi tutmasını kabul etmek mümkün değildir. Olası değişiklikte gerek Muhsin Yazıcıoğlu davası, gerek Ergenekon davaları sekteye uğrayabilir. Hepsinden önemlisi KCK soruşturmaları sekteye uğrayacaktır. Türkiye demokratikleşmesinde çok ciddi katkısı olduğuna inandığımız özel yetkili mahkemelerin ve özel yetkili savcıların görevlerinin ellerinden alınması, çalışamaz duruma getirilmesi, demokrasi açısından uygun görülmez. Özel yetkili savcı ve mahkemelere her demokraside ihtiyaç vardır. Demokrasinin yerleşmesine katkı sağlayan bu mahkemelerin yetkilerini değiştirme noktasında çaba içinde olmamalarını tavsiye ediyorum“ dedi.

 

Davada önemli gelişmeler olduğunu belirten Ekici, "Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında önemli gelişmeler var. Bu soruşturma Ulaştırma Bakanlığı'na kadar ulaşabilir. Biz özel yetkili mahkemelerle ilgili yapılan değişikliğin Muhsin Yazıcıoğlu davasının kapatılmasına yönelik bir hareket olarak algıladığımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler