Yavuz Karan: Başkan ne diyor?

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan açıklama yaptı.Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu'nu hedef alan Başkan Karan, "Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Trabzon ziyareti esnasında yaptığı Büyükşehir

Yavuz Karan: Başkan ne diyor?

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan açıklama yaptı.

Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu'nu hedef alan Başkan Karan, "Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Trabzon ziyareti esnasında yaptığı Büyükşehir uygulamalarıyla ilgili açıklamalarını laf-ı güzah olarak değerlendirmiştir.

Peki Sayın Hamzaçebi ne demiştir; “Trabzon’un Büyükşehir olması için 2014 yılını beklemeye gerek yoktur. Madem ki 2011 seçimlerinden önce vaat edilmiştir, neden bekliyoruz? 2014 yılında yerel seçim olması nedeniyle bu taahhüdün yerel seçim öncesinde bir kez daha kullanılacağını akla getirmektedir. Bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi bizim de desteğimizle süratle yapabiliriz

Şimdi soruyorum; hem hemşehrimiz olan hem de CHP Grup Başkanvekili olan Sayın Akif Hamzaçebi'nin iyi niyetli, katkı sağlayan, Trabzon menfaatine olan bu sözleri laf-ı güzah mıdır? Yoksa verdikleri sözü tutamayacaklarını anlayan AKP’lilerin ve AKP’li belediye başkanının sözleri mi laf-ı güzahtır?" ifadelerini kullandı.

Karan şunları söyledi: "Büyükşehir olunca İl Özel İdaresinin bütçe ve yatırım imkanları azalmış olacağından 2014 yılına kadar büyükşehir uygulamasının ertelenmesin de fayda olacağını söyleyen Sayın GÜMRÜKÇÜOĞLU, bu imkanlar sebebiyle hiçbir zaman Büyükşehir uygulamasını desteklemeyecek demektir. Böyle mantık dışı sebebler dayalı söylemler terk edilmeli, plan ve projeli bir çalışma ve hazırlıkla en kısa zamanda Büyükşehir uygulaması hayata geçirilmelidir. 

Ayrıca Sayın Gümrükçüoğlu OYDER’in 7.Bölge toplantısında yaptığı konuşmada “Kentimizde 113 bin otomobil var. Hemen hemen her evde bir otomobil bulunuyor” diyerek bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Hem otomobil satıcılarına teşekkür ediyor hem de Trabzon halkı refah içinde mesajı veriyor. Peki Trabzon halkının  hemen hemen hepsinin evlerinin önünde bir otomobil varsa, Sayın Gümrükçüoğlu’nun başkanı olduğu Trabzon Belediyesi ramazan kolilerini, kırtasiye ve giyecekleri, her ay verdiği kuru gıdayı kime dağıtıyor?

Otomobili olan evlere veriyorsa belediyeyi zarara uğratıyor, yok eğer ihtiyaçlı ailelere dağıtıyorsa demek ki Trabzon’da otomobilli evler dışında epey fakir fukara ve işsiz kesim bulunmaktadır. Gerçek laf-ı güzah Sayın Gümrükçüoğlu’nun sözleridir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset