'Yanlış Sarkozy'nin suratına çarptı'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili yasanın Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesi ile ilgili, "Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum." dedi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1915 olaylarıyla il

'Yanlış Sarkozy'nin suratına çarptı'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili yasanın Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesi ile ilgili, "Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasanın Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesi ile ilgili, "Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum. Bir yanlışı Sarkozy'nin suratına çarptı" dedi. 

1. Dünya Savaşı'nda Rus işgaline karşı direnen Trabzon'un Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü Haliç Kongre Merkezi'nde Of Hayrat Kültür ve Danışma Derneği tarafından düzenlenen bir gece ile kutlandı. Geceye Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, iş adamı Ali Ağaoğlu, Of Hayrat Yardımlaşma ve danışma Derneği yetkilileri, iş adamları, akademisyenler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gece bir konuşma yapan Erdoğan Bayraktar, Fransa Anayasa Konseyinin, 1915 olaylarıyla ilgili sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan yasayı iptal etmesi ile ilgili olarak "Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum. Bir yanlışı Sarkozy'nin suratına çarptı" şeklinde konuştu. 

KADINLAR SİPERLERİ ELLERİYLE KAZDILAR 

Erdoğan Bayraktar, 1868 yılındaki sayıma göre Of'taki medrese sayısının 350 olduğunu, bunun Trabzon'dakilerin 3 katına denk geldiğini vurgulayarak, "Hem dinimize, kültürümüze, tarihimize, hem fen bilimlerine Of çok ciddi şekilde ilim adamları yetiştirmiştir. Onun için Of'lu hocalar Türkiye'nin dört bir yanına yayılmıştır" dedi. Of'un kurtuluşunun bir destan olduğunu belirten Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: 

"300 tane düzenli Ordu mensubunun bulunduğu yerde 3 bini aşkın milisle mücadele edildi. Kadınlar, kazma-kürek yokluğunda siperleri elleriyle kazdılar. Bu nedenle Ofluların büyük sorumluluğu var. Bende arkasında hiç kimse olmayan bir Oflu olarak, Allah nasip etti bakan olarak karşınızda bulunuyorum. Biz Türkiye'nin hizmetindeyiz. Ben sizin hizmetinizdeyim. Türkiye Cumhuriyeti çok çekti. Sadece Trabzon, sadece Of da değil, Maraş da, Gaziantep de, Urfa da, Diyarbakır da, Afyon da, Sakarya da çok çekti." 

FRANSA ANAYASA KONSEYİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan yasa tasarısının bugün Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak da konuşan Bayraktar şunları söyledi: 

"Bugün de işte sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan zihniyet geri tepti. Türkiye'nin geldiği noktayı görüyorsunuz. Fransa Anayasa Konseyine teşekkür ediyorum. Bir yanlışı Sarkozy'nin suratına çarptı. ve Türkiye'nin geldiği nokta bellidir. Türkiye dünyada küresel bir güçtür. Türkiye'nin yıllık gayri safi milli hasılası 1 trilyon dolara yaklaşmıştır. Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük fotoğraf budur. İnşallah Türk milleti payidar olacak, Türk milleti mutlu olacak." 

Konuşmasının sonunda Bayraktar'a Of Hayrat Kültür ve Danışma Derneği tarafında bir plaket takdim edildi ve 61 numaralı Ofspor forması hediye edildi. Bayraktar'a ayrıca Başbakan Erdoğan'a iletilmesi içinde bir plaket verildi. Gecede bir çok Oflu sanatçı sahne alırken, folklor ekibi de bir gösteri yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset