Yalçın Küçük'ü susturan o soru!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük’ün, emniyet ve savcılıkta örgüt yöneticiliğinin yanı sıra halkı kin ve nefrete sevk etmek ve “CHP’ye yönelik faaliyetler” iddiasıyla da sorgulandığı öğrenildi Küçük’ün Soner Yalçın’a “Ben Kemal Bey

Yalçın Küçük'ü susturan o soru!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük’ün, emniyet ve savcılıkta örgüt yöneticiliğinin yanı sıra halkı kin ve nefrete sevk etmek ve “CHP’ye yönelik faaliyetler” iddiasıyla da sorgulandığı öğrenildi

 

Küçük’ün Soner Yalçın’a “Ben Kemal Bey’e akıl veriyorum“ dediği belirtildi.

 

SONER İLE SÜHEYL’E GÜVENİM TAM

Küçük’ün teknik takibe takılan konuşmalarında,CHPGenel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’la ilişki içinde olduğu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendi telkinleri doğrultusunda hareket ettiğini iddia ettiği görüldü.

 

Küçük’ün bir konuşmada “Çok dikkatlidir... Yani Soner zaten Yiğit’e söylemiş. 1.5 senedir yüz yüze gelmedik demiş doğru. Ben meşgulüm. O büyüdü arada çok nadir şeylerle, notla konuşuyoruz... Soner’e ve Süheyl’e güvenim tamdır... Soner’le her şeyi beraber yaparız. Ben Kemal Bey’e akıl veriyorum. O (Soner) güzelliyor” dediği bildirildi.

 

SAVCI ‘AKIL VERME’ KONUSUNU SORDU

Teknik takibe takılan “akıl verme” ve “güzelleme” konularının, savcı Zekeriya Öz’ün yaptığı sorguda da gündeme geldiği öğrenildi. Savcı Öz’ün “Görüşmede Kemal Bey'e akıl verdiğinizden bahsettiğiniz görülmüştür. Görüşmede geçen ‘akıl verme’ konusu nedir? Sizin akıl vermeniz ve Soner Yalçın’ın da güzellemesinden ne kastetmektesiniz” şeklindeki sorusuna, Küçük’ün “Susma hakkımı kullanmak istiyorum” yanıtı verdiği öğrenildi.

 

Yalçın Küçük’ün bir başka telefon görüşmesinde de “Batum bilmeden bir şey yapmaya çalışıyor orda bir muhalefet oldu ama acemi bir çocuk...”, “Ondan sonra gayet açık sen tabi bir şeyleri izleyemediğiniz için siz bilmiyorsunuz. Şu anda bizi ciddi muhalefet olarak görüyorlar. Biz CHP’yi canlandırıyoruz. Siz şimdi başka işler yapın iyi işler yapıyoruz biz. Kemal Bey bizden çok çekiniyor” demesi de dikkat çekti.

 

KÜÇÜK, DARBE SORUSUNDA SUSTU

Yalçın Küçük’ün sorgusu sırasında,terörörgütü PKK ile olan bağlantılarının da gündeme geldiği öğrenildi. Savcı Zekeriya Öz’ün, sorgu sırasında Küçük’e teknik takibe takılan konuşmalarını hatırlatarak, “Görüşmelerinizde açıkça, iç savaş olduğunu ve askeri bir darbe yapılmasını istediğiniz görülmektedir. İç savaş ve askeri müdahale konularını sürekli gündemde tutmanızın sebebi nedir?” diye sorduğu ve Küçük’ün bu soru karşısında “Susma hakkımı kullanmak istiyorum” yanıtı verdiği görüldü.

 

TANSEL HANIM ÇOK KARARLI

Yalçın Küçük’ün Oğuz Fidan ile yaptığı bir telefon görüşmesinde de, hükümete karşı ‘domino etkisi’ gösterecek eylemlerden bahsettiği kaydedildi. Konuşmada Fidan’ın “Hocam şu olabilir mi mesela bu aşamada hani o domino etkisi oryantal despotizm böyle bir domino etkisiyle yıkılması anlamına bu dönemde ADD bu yeniden Cumhuriyet Mitinglerini örgütlemesi bir ses getirir mi?” dediği Küçük’ün “Var bir tane yapacaklar. Gayet iyi götürüyorlar. Tansel hanım çok kararlı” dediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler