Vural Hükümete yüklendi

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, anayasa yapma iradesinin terör örgütüne ve İmralı'ya teslim edildiğini öne sürerek, ''Terör örgütüyle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere sürecinden, terör örgütüyle müzakere ve mütareke, siyasi uzantılarıyla da ana

Vural Hükümete yüklendi

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, anayasa yapma iradesinin terör örgütüne ve İmralı'ya teslim edildiğini öne sürerek, ''Terör örgütüyle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere sürecinden, terör örgütüyle müzakere ve mütareke, siyasi uzantılarıyla da anayasa sürecine girilmiştir'' dedi.
 
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hükümet'in İmralı ile yürütülen görüşme sürecini millete nimetmiş gibi kabul ettirmeye çalıştığını öne sürdü.
 
Hükümet kanadından her gün birbiriyle çelişen açıklamalar yapıldığını savunan Vural, ''Terör örgütüyle mücadele, siyasi uzantılarıyla müzakere sürecinden, terör örgütüyle müzakere ve mütareke, siyasi uzantılarıyla da anayasa sürecine girilmiştir'' diye konuştu.
 
Bu süreçte tek taraflı propaganda yapıldığını ifade eden Vural, şunları söyledi:
 
''Maskeli siyasetin maskeleri indirilmediği sürece milletimizin serbest ve hür tercihlerinin ortaya çıkması mümkün değildir. İmralı'daki bebek katili, yalnızca BDP'yi değil, AKP'yi de yönetmeye başlamış gözükmektedir. Televizyonun yanına bilgisayarı da vermişler yeni anayasayı bebek katili İmralı'da yazmaya başlamış. Herhalde raportörlüğünü, Numan Kurtulmuş ile Osman Can yapıyor olabilir. Bugün maalesef bu anayasa AKP'nin anayasası dahi değildir. Bu anayasa, doğrudan doğruya bebek katilinin, Kandil'in, PKK, KCK ve BDP'nin anayasası olma yolunda ilerlemektedir. Anayasa yapma iradesi PKK'ya ve İmralı'ya teslim edilmiştir. Başbakan, günü kurtarmak uğruna geleceği tehlikeye atmaktadır. Başkanlık adı altında, muhtemel bir referandumda PKK ve BDP'nin desteğiyle Başkan olmak hülyasıyla seçim dönemine kadar olan süreci PKK ile işbirliği yaparak geçirmek üzeredir.''
 
Vural, terör örgütü üyelerinin silahlarıyla Türkiye'yi terk etmesinin konuşulduğunu belirterek, ''Hükümet, karşılama ve uğurlama törenleriyle terör örgütü silahını Türk milletine dayatmaya razı olmuştur'' dedi.
 
İktidarın milletin aklıyla oynadığını savunan Vural, bu dönemde AK Parti'nin kazanacağını, uzun vadede Türkiye'nin kaybedeceğini iddia etti.
 
-''Başbakan İsrail'den özür diledi''-
 
Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta ''one minute'' kahramanı olduğunu anlatarak, Erdoğan'ın Mavi Marmara baskınından sonra ''İsrail özür dilemedikçe ilişkilerimiz düzelmez'' dediğini hatırlattı. Vural, Erdoğan'ın geçen cumartesi günkü AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi'nde ise ''Davos'un benim dünyamda iki hatırası var. Bunlardan biri olumludur, biri olumsuzdur. Olumlu olan Kofi Annan'a yaptığım tekliftir, başarısız olduğumuz veyahut da bende olumsuz hatıra bırakan da Şimon Peres olayıdır'' dediğini söyledi.
 
Erdoğan'ın, Peres'e kullandığı o ifadelerden dolayı özür dilediğini savunan Vural, ''İsrail'e özür diletecektik, İsrail'den özür diliyor. Zaten İsrail ile Türkiye danışıklı dövüşle bu coğrafyadaki politikaları oluşturuyor. Şimdi bir yerden talimat geldi. 'İşleri düzeltmeniz lazım' denildi'' ifadesini kullandı.
 
Vural, İsrail'in Suriye'yi vurduğunu ve Suriye'yi suçlayanların alkışlandığını dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Suriye ile ilgili ''Suriye'de Müslüman Müslüman'ı öldürüyorsa İran taraf olmamalı'' dediğini de anımsatan Vural, ''Peki sen? İran'a yaptığın tavsiyeyi kendine niye yapmıyorsun?'' diye sordu.
 
-''İkinci isimleri 'yağlar' olsun''-
 
MHP Grup Başkanvekili Vural, Erdoğan'ı öven söylemlerin de arttığını belirterek, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın ''Rize, İstanbul ve Siirt mübarektir. Bu üç şehir Türkiye'nin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur'' dediğini aktardı.
 
Erdoğan'ın çevresindeki herkesin sanki yarışma açılmış gibi kendisini ispat etmek için örnekler sıraladığını söyleyen Vural, ''Bütün bunları yapanlara ikinci bir isim tavsiye ediyorum, isimlerinin yanına bir de 'yağlar' ismini koysunlar'' diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan'ın Balyoz davasında tutukluyken kalp ameliyatı olan emekli orgeneral Ergin Saygun'u ziyaret etmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Vural, ''Ziyaret, siyasi reklam amacıyla pazarlanan bir husus. Madem iyi tanıyordun hapisteyken niye ziyaret etmedin?'' dedi. Vural, Saygun hakkındaki adli tıp raporu ve tahliye kararının siyasi olduğunu öne sürdü.
 
Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret etmesini, ''Kendilerini tatmin ediyorlar'' diye eleştirdiğini anlatan Vural, ''Sen kimi tatmin ediyorsun?'' diye sordu.
 
İmralı'ya gidecek ikinci BDP heyetinin henüz belirlenmediğinin hatırlatılması üzerine Vural, ''Belki kendileri gitmek istiyordur'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler